Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Η Ελλάδα είναι εκείνη που μας προκάλεσε στα Ίμια»

Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Η Ελλάδα είναι εκείνη που μας προκάλεσε στα Ίμια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ίμια, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Τουρκία,

Οι Τούρκοι είναι γνωστό ότι δεν έχουν «μπέσα», ούτε τρόπους, ούτε πολιτισμένη συμπεριφορά. Όσο δουλοπρεπείς είναι όταν βρίσκονται από κάτω, τόσο αλαζονικοί γίνονταν σαν αποκτήσουν εξουσία. Από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να εξαιρείται ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μετά τη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη, η οποία έγινε μάλιστα από δική του πρωτοβουλία, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα ότι είναι η Ελλάδα εκείνη που δημιουργεί τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και μάλιστα ότι ο ίδιος είπε «ρητά» στον Αλέξη Τσίπρα ότι Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να δημιουργεί εντάσεις για να υπάρχουν καλύτερες σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η Τουρκία θεωρεί τα Ίμια τουρκικό έδαφος και για αυτό και η Ελλάδα είναι εκείνη που «προκαλεί».

«Εκφράσαμε ρητά στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το να μένει μακριά από εντάσεις θα είναι καλύτερο όσον αφορά τις σχέσεις των δυο χωρών», είπε ο Γιλντιρίμ.

«Πρόσφατα, έγιναν παραβιάσεις και ένταση που ξεκίνησε από τα Ίμια και εμείς απαντήσαμε», είπε επίσης ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι οι δυο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να μειωθούν οι εντάσεις και να υπάρχει ανοικτή γραμμή μέσω πολιτικών και διπλωματικών οδών».

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους είπε ακόμα ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι μια θάλασσα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και ότι τις δυο χώρες τις ενώνουν περισσότερα από όσα τις χωρίζουν.

«Μπορούμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα μόνο με τον διάλογο», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός της χώρας που αποπειράθηκε να βυθίσει άοπλο σκάφος του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ακόμα ότι οι επικεφαλής των επιτελείων των δυο χωρών θα συναντηθούν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Μάιο και θα συζητήσουν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μην έχουμε κλιμάκωση των υπαρχόντων προβλημάτων στην περιοχή».

Σχετικά άρθρα