Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Novartis τινάζει στον αέρα τη ΝΔ: Ξεκίνησαν να κελαηδάνε υπουργοί

Η Novartis τινάζει στον αέρα τη ΝΔ: Ξεκίνησαν να κελαηδάνε υπουργοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Διαφθορά, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Μάριος Σαλμάς, Σκάνδαλο Novartis,

Μία αποστροφή του φερόμενου ως εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο Novartis, Μάριου Σαλμά, αρκούσε για να σκορπίσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα την όλη επιχειρηματολογία της ΝΔ περί σκευωρίας και κουκουλοφόρων μαρτύρων.

Ωστόσο, μία μόλις εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ήδη οι αυξανόμενες “παραφωνίες” από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, από όπου προέρχονται και οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι δέκα πολιτικοί, προϊδεάζουν για καταιγιστικές εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή, το αίτημα για την οποία κατατέθηκε και επισήμως χθες από την πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος.

“Καρφί” Γρηγοράκου “αδειάζει” Βενιζέλο και Λοβέρδο

Λίγες ώρες πριν την “τορπίλη” του Μάριου Σαλμά στο αφήγημα της ΝΔ, ο στενός συνεργάτης και πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και διατελέσας αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο τελευταίο εξάμηνο της κυβέρνησης Σαμαρά, Λεωνίδας Γρηγοράκος, έπαιρνε σαφείς αποστάσεις από την επίσημη γραμμή της αντιπολίτευσης περί “σκευωρίας”, αναγνωρίζοντας πως “σκάνδαλο Novartis υπάρχει” και ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων στο ελληνικό Δημόσιο.

Ως εκ τούτου, η παραδοχή του κ. Γρηγοράκου, ο οποίος διετέλεσε ως καθ’ ύλην αρμόδιος θεσμικά, πως όχι μόνο σκάνδαλο υπάρχει αλλά και η έκκληση στη «NOVARTIS να φέρει τα χρήματα πίσω» αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα.

«Αδειάζει» το φερόμενο ως εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο Novartis, Ευάγγελο Βενιζέλο και φυσικά όλους τους υπόλοιπους, μέχρι πρότινος συγκυβερνήτες του;

Ή μήπως νοιώθει για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει την ανάγκη να διαχωρίσει τη θέση και τα πεπραγμένα του από προκατόχους του, τηρώντας ξεκάθαρα αντίθετη θέση από ότι οι τελευταίοι;

“Τορπίλη” Σαλμά γκρεμίζει τα περί σκευωρίας

Παράλληλα, η παραδοχή πως ο ίδιος ο Μάριος Σαλμάς στο παρελθόν είχε συνδράμει με στοιχεία στη διερεύνιση του αμερικανικού σκέλους της υπόθεσης ως “μάρτυρας επιβεβαίωσης” – διαψεύδοντας πως είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να τεθεί σε καθεστώς “προστατευόμενου μάρτυρα” που αποκάλυψε ο Στέλιος Κούλογλου – αφήνει μετέωρη στο σύνολό του την επιχειρηματολογία της ΝΔ και των εμπλεκόμενων στελεχών της, που κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη και “σκευωρία”.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ομολογία Σαλμά, τονίζοντας πως με την ομολογία του “κατέρριψε κάθε παραθεωρία για σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες”.

«Kάθε μέρα που περνάει οι αντιφάσεις της ΝΔ πυκνώνουν» τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Μάριου Σαλμά για την υπόθεση Novartis.

“Το 2014 ο κ. Σαλμάς ισχυριζόταν πως «ο Άδωνις Γεωργιάδης αύξησε το κόστος των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους», εκτιμώντας την επιβάρυνση στα 200 εκατ. ευρώ.

Σήμερα ο κ. Σαλμάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ομολόγησε πως του είχε ζητηθεί στο παρελθόν να συνεισφέρει στις έρευνες στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης».

Με λίγα λόγια, ο κ. Σαλμάς κατέρριψε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο κάθε παραθεωρία για δήθεν σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες.

Κάθε μέρα που περνάει οι αντιφάσεις της ΝΔ πυκνώνουν.

Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό” κατέληγε η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο Λοβέρδος… έχει τη μύγα

Την ίδια ώρα στον απόηχο του πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ της “Εστίας” του Σαββάτου, που έκανε λόγο για αποκάλυψη μυστικού λογαριασμού υπουργού στην Ελβετία, ο επίσης φερόμενος ως εμπλεκόμενος Ανδρέας Λοβέρδος προέβη σε μία αν μη τι άλλο ανεξήγητη κίνηση.

Με επιστολή του στη χθεσινή “Εστία” της Δευτέρας διέψευσε πως πρόκειται για λογιαριασμό του ίδιου, παρά το γεγονός ότι το σχετικό ρεπορτάζ ουδέποτε κατονόμαζε τον κ. Λοβέρδο!

Σχετικά άρθρα