Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε πανικό η ΝΔ θέλει να αποκαλυφθούν οι μάρτυρες – Κι εάν πάθουν κάτι οι μάρτυρες; Αναλαμβάνει την ευθύνη η ΝΔ;

Σε πανικό η ΝΔ θέλει να αποκαλυφθούν οι μάρτυρες – Κι εάν πάθουν κάτι οι μάρτυρες; Αναλαμβάνει την ευθύνη η ΝΔ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Γεωργαντάς, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis,

Εμείς θα ζητήσουμε, ως προκαταρκτική, να αποχαρακτηριστούν οι μάρτυρες, για να δούμε αν υπάρχουν οι λόγοι για να διατηρείται η ανωνυμία και να αξιολογηθεί η αξιοπιστία γιατί είναι αίολη η δικογραφία, δήλωσε ο τομεάρχης διοικητικής ανασυγκρότησης και βουλευτής Κιλκίς, της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς, σχολιάζοντας την υπόθεση Novartis.

«Ό,τι είναι γίνει πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς και συμπλήρωσε «είτε με τη σύσταση προκαταρκτικής άμεσα, είτε με το φάκελο στην ποινική δικαιοσύνη άμεσα εμείς θέλουμε την ουσιαστική διερεύνηση όλων των πτυχών».

Υπάρχει ειδική διάταξη στο νόμο που λέει ότι για υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών προσώπων, διευκρίνισε ο κ. Γεωργαντάς, λέγοντας ότι σύμφωνα με αυτό υπάρχουν χρονικά περιθώρια κατά τα οποία πρέπει να εξεταστούν οι καταγγελίες.

Εξέφρασε βέβαια και την ευχή «να μην είναι στόχος της κυβέρνησης να μείνουν εγκλωβισμένα στελέχη του πολιτικού προσωπικού της αντιπολίτευσης», για όσους μήνες διαρκεί η εξέταση.

Στο θέμα της ταυτότητας των μαρτύρων είπε: «Να μας πει κάποιος, από τη στιγμή που κατηγορούνται πρώην πρωθυπουργοί και πρώην υπουργοί, και το μόνο αποδεικτικό που υπάρχει είναι αυτές οι τρεις καταθέσεις, πώς είναι δυνατόν να προχωρήσουμε αν δεν έρθουν αυτοί οι τρεις μάρτυρες να εξεταστεί η αξιοπιστία τους».

Σύμφωνα με το νόμο, αν αυτή η υπόθεση έφτανε ποτέ στο δικαστήριο, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι μόνο με αυτές τις τρεις μαρτυρίες, δεν μπορεί να υπάρξει καταδίκη αν δεν αποκαλυφθούν οι ταυτότητες αυτών των τριών μαρτύρων.

Σχετικά άρθρα