Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξανά στις αγορές η Ελλάδα με νέο 7ετές ομόλογο – Άνοιξε το βιβλίο προσφορών

Ξανά στις αγορές η Ελλάδα με νέο 7ετές ομόλογο – Άνοιξε το βιβλίο προσφορών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Ομόλογα, Υπουργείο Οικονομικών,

Αφού πέρασε, τουλάχιστον προς ώρας, η μπόρα από τις αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, το υπουργείο Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ έδωσαν το πράσινο φως για να ανοίξουν τα βιβλία προσφορών για τη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με νέο επταετές ομόλογο,με την «καθοδήγηση» (guidance) να διαμορφώνεται σύμφωνα με το Reuters στο 3,75%.

Η έκδοση ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Δευτέρα, ωστόσο δεν προχώρησε λόγω της αναταραχής στις διεθνείς αγορές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τιμές είναι πιθανό να κινηθούν ελαφρώς υψηλότερα από ότι είχε εκτιμήσει αρχικά το οικονομικό επιτελείο.

Η εντολή για την έκδοση ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα, με τις Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura.

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο ΦΕΚ, η έκδοση θα είναι κοινοπρακτική, σταθερού επιτοκίου, όπως αυτό θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών, διάρκειας 7 ετών. Η ονομαστική αξία των ομολόγων θα είναι 1.000 ευρώ και κατά την ημερομηνία έκδοσής τους θα διατεθούν στην τιμή διάθεσης που θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών.

Για την έκδοση θα δοθεί προμήθεια έως 3 εκατ. ευρώ, η οποία θα παρακρατηθεί από τις προσόδους της έκδοσης. Το ελληνικό Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να αυξάνει το ποσό της έκδοσης, εκδίδοντας ομόλογα της ίδιας έκδοσης με δημοπρασία, κοινοπραξία ή όποιο τρόπο διάθεσης επιθυμεί. Τα ομόλογα είναι διαπραγματεύσιμα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά τίτλων (ΗΔΑΤ) και στη διατραπεζική αγορά.

Σχετικά άρθρα