ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά κι από τις βαλίτσες της Novartis» – «Αγκαλιά» με Σαμαρά ο Μητσοτάκης

«Κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά κι από τις βαλίτσες της Novartis» – «Αγκαλιά» με Σαμαρά ο Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μία κατακλείδα με σαφή υπονοούμενα και παραπομπή στις μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν διαρρεύσει από την αίθουσα 131 της Βουλής αλλά και με τη βαριά κατηγορία πως η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούν «να εκφοβίσουν τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς, τους δικαστικούς, και εν τέλει την ελληνική Δικαιοσύνη” για το σκάνδαλο Novartis, το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επισημαίνει επιπλέον πως ο κ. Μητσοτάκης «συνδέει τη Δικαιοσύνη με σκευωρίες και μεθόδους παρακράτους».

«Αντιπαρερχόμαστε την εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα επίθεσή του στην κυβέρνηση. Δεν φταίει αυτός, τόσος είναι… Απλώς θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι η εποχή του Γκοτζαμάνη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

»Η Δικαιοσύνη, όπως και η Δημοκρατία, ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται, ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει την αναζήτηση της αλήθειας, από τον φόβο των αντιποίνων που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλει».

«Η αρχή ότι όλοι είναι αθώοι, μέχρις αποδείξεως του εναντίου ισχύει πάντα στην Ελλάδα.

»Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

»Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μετά από δύο ημέρες αποστασιοποίησης του επικεφαλής της ΝΔ που επιχειρούσε να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας από την όζουσα υπόθεση της Novartis και την εμπλοκή στελεχών της ΝΔ προεξάρχοντος του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά και του Αντιπροέδρου του, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέβη το Ρουβίκωνα και υιοθέτησε πλήρως την επιχειρηματολογία τους με αιχμή του δόρατος τη στοχοποίηση των προστατευόμενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και την επιμονή στο αίτημα αποκάλυψης των ταυτοτήτων τους!

O κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «εκείνος και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια», συπληρώνοντας πως «επιδικώκει να αποπροσανατολίσει την κοινωή γνώμη από το τέταρτο Μνημόνιο».

Επιπροσθέτως, ο αρχηγός της ΝΔ σημειώνει πως απαιτεί «την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis. Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες», υπογραμμίζει.

Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το διφορούμενο μήνυμα που εμπεριέχεται στη δήλωση και το οποίο κατά πολλούς έχει αποδέκτες ακόμα και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και τους εμπλεκόμενους ότι «δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη», φράση η οποία εκλαμβάνεται ως «ανάχωμα» στην περίπτωση που στο μέλλον αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τους γαλάζιους εμπλεκόμενους…

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Το βλέπουμε και στην υπόθεση της Novartis.

»Η Κυβέρνηση επιδιώκει να απροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το Τέταρτο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έχει ήδη υπογράψει.

»Από την καθημερινή ζωή των πολιτών, που κάθε μέρα γίνεται δυσκολότερη.

»Από τις υποχωρήσεις της στα εθνικά θέματα και ιδίως τους χειρισμούς στο Σκοπιανό ζήτημα, που αποδοκιμάζονται πια από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.

»Προσπαθεί να διασωθεί με το μόνο που ξέρει να κάνει καλά. Να συκοφαντεί τους πολιτικούς της αντιπάλους και να διχάζει τους πολίτες. Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που καταλύουν το κράτος Δικαίου.

»Σε μια Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του Ελληνικού λαού. Απαιτώ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis.

»Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο. Που η Κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει.

»Αποδεικνύεται, πλέον, ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών.

»Όμως σε μια Δημοκρατία -και η Ελλάδα παραμένει Δημοκρατική Πολιτεία- καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει καθεστώς. Ο ελληνικός λαός παραμένει κυρίαρχος.

»Και το Σύνταγμα είναι ασπίδα νομιμότητας και ομαλότητας. Και όσοι μετέχουν σε αυτή τη βρώμικη επιχείρηση, να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού Λαού, αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης.

»Και, όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία αυτού του τόπου, οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το Κράτος Δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά».

Σχετικά άρθρα