ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκαριστική κατάθεση μάρτυρος για την απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της Novartis στο Χίλτον

Σοκαριστική κατάθεση μάρτυρος για την απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της Novartis στο Χίλτον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοκαριστικά είναι τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας με την κατάθεση της λεγόμενης «Αικατερίνης Κελέση» για την υπόθεση Novartis.

H προστατευόμενη μάρτυρας στην υπόθεση Novartis στην κατάθεση που έδωσε στις 06 Νοεμβρίου του 2017 αναφέρθηκε σε δυο τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε η φαρμακευτική εταιρεία για να «λαδώνει» γιατρούς και πολιτικά πρόσωπα.

Η ίδια αναφέρεται και στην απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της Novartis το 2016 και το πως συνδέεται με το μεγάλο σκάνδαλο της Υγείας.

«Αικατερίνη Καλέση»: Η κατάθεση της

«Η Novartis διατηρούσε τουλάχιστον από το 2007 λογαριασμό επ ονόματι PHARMA AG σε ελβετική τράπεζα πιθανώς τη UBS.

»Από τον λογαριασμό αυτόν γίνονταν πληρωμές με την κωδική ονομασία τύπου Β, ήτοι πληρωμές προς Έλληνες γιατρούς για εν μέρει ή συνολικά εικονικά συμβόλαια, που αφορούσαν τυπικά ομιλίες σε συνέδρια κλπ, τα οποία κάλυπταν στην πραγματικότητα αμοιβές γιατρών για την προώθηση των φαρμάκων της εταιρείας.

»Ο λογαριασμός αυτός κινείτο με εντολές της GRUBER SUSANNE, η οποία ήταν διευθύντρια στο τμήμα Mso της Νοβάρτις Ελλάς από το 2007 εως το 2011 αν θυμάμαι καλά.

»Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας έπρεπε να συνυπογράφει και ο εκάστοτε μπραντ μάνατζερ της εταιρείας.

»Ενδεικτικά για το φάρμακο GALVUS, μπραντ μάνατζερ ήταν ο κ. Τενεκίδης.

»Αναφέρω αυτό το όνομα επειδή το 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών, θεωρώντας ότι ο ίδιος θα αποτελούσε το εξιλαστήριο θύμα.

»Παράλληλα, η Νοβάρτις διατηρούσε ένα δεύτερο λογαριασμό, στον οποίο είχε το δικαίωμα υπογραφής και διαχείρισης των χρημάτων μέχρι του ποσού του 1 000 000, ανά περίπτωση ο Φρουζής, ως αντιπρόεδρος αυτής.

»Από το λογαριασμό αυτό γινόταν ο χρηματισμός των πολιτικών προσώπων και των λοιπών αξιωματούχων στην Ελλάδα».

Η απόπειρα αυτοκτονίας

Ο 44χρονος, ο οποίος επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton στην Αθήνα, είναι μεγαλοστέλεχος της εταιρείας στα κεντρικά της στην Βασιλεία της Ελβετίας.

Η απόπειρα αυτοκτονίας έγινε την Πρωτοχρονιά το απόγευμα.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε ότι ένας άνδρας απειλεί να δώσει τέλος στη ζωή του με μια βουτιά θανάτου από τον 13ο όροφο του Hilton.

Ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομίας έπεισε τον 44χρονο να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Με δάκρυα στα μάτια, ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας «έσπασε» και άρχισε να λέει στους αστυνομικούς ότι «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρείας», όπως επίσης και ότι του «την έχουν στημένη» και φοβάται για τη ζωή του, αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis.

Η νέα ζωή

Η υπόθεση με την απόπειρα αυτοκτονίας του υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis, που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του φοβούμενος όπως o ίδιος ισχυρίστηκε στην Αστυνομία, ότι του την έχουν στημένη, εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς ο 44χρονος δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο αλλά υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis, το οποίο μάλιστα είχε πάρει μεταγραφή στα κεντρικά της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Πρόκειται για έναν επιστήμονα χημικό από τη Θεσσαλονίκη που πήρε μεταγραφή από πολυεθνική πετρελαιοειδών στη Novartis και μάλιστα ήταν υπεύθυνος για ένα φάρμακο για τον διαβήτη που, όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν, είχε πάει πολύ καλά.

Στη Βασιλεία ζούσε με τη σύζυγό του και το μικρό παιδί τους.

Πηγές ανέφεραν ότι ο 44χρονος χημικός πριν την απόπειρα αυτοκτονίας του έδειχνε αλλαγμένος.

Ίσως, λένε κάποιοι, είχαν θεωρήσει πως ήταν το «βαθύ λαρύγγι» στην έρευνα που είχαν ξεκινήσει οι αμερικανικές Αρχές και ειδικότερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI, για τη συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με τη συγκεκριμένη πολυεθνική, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σχετικά άρθρα