Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο Novartis: Βαλίτσες με “μωβ” στο Σαμαρά, “φάκελοι” στον Άδωνι – Απαντούν με μηνύσεις

Σκάνδαλο Novartis: Βαλίτσες με “μωβ” στο Σαμαρά, “φάκελοι” στον Άδωνι – Απαντούν με μηνύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Αντώνης Σαμαράς, Διαφθορά, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis, Χρύσανθος Λαζαρίδης,

Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει πλέον καθημερινά η υπόθεση για το σκάνδαλο Novartis, το οποίο έχει βάλει μέσα σε μία ημέρα “μπουρλότο” στο πολιτικό σκηνικό, στον αποηχο της αποκάλυψης πως σύμφωνα με δικαστικές πηγές το σκάνδαλο περιλαμβάνει μίζες πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ την ίδια ώρα η ζημία του Δημοσίου μόνο από το σκάνδαλο Novartis ξεπερνά 23 δισ. ευρώ.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες έγιναν χθες γνωστές στα κόμματα και τους εμπλεκόμενους δε χρειάστηκε παρά λίγες μόνο ώρες για να διαρρεύσουν τμηματικά στα Μέσα Ενημέρωσης, επιβεβαιώνοντας πως το αστυνομικό θρίλερ που ξετυλίγεται ενώπιον του ελληνικού λαού τα έχει όλα: Βαλίτσες με μαύρο χρήμα, μυστικά ραντεβού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και “αχυρανθρώπους”.

Την ίδια ώρα, μετά την ενημέρωση των εμπλεκομένων για το περιεχόμενο των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων, οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis, ο ένας μετά τον άλλον αντιδρούν με μηνύσεις και απειλές ακόμα και κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, τους οποίους φθάνουν στο σημείο να αποκαλούν “κουκουλοφόρους”.

Οι μη καταγεγραμμένες «επισκέψεις» στο Μαξίμου

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» για τον Αντώνη Σαμαρά ο ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είχε επαφές τόσο με τον ίδιο, όσο και με στενούς του συνεργάτες.

Μάρτυρες αναφέρονται σε συναντήσεις με τον Δημήτρη Πτωχό, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού επί θεμάτων διαδικτύου και επικοινωνίας, τον Σταύρο Παπασταύρου, γνωστό στο πανελλήνιο από την εμπλοκή του με τη λίστα Λαγκάρντ και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, οι οποίες έλαβαν χώρα τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και εκτός.

Ο κ. Φρουζής σύμφωνα με τους μάρτυρες φέρεται να μετέφερε χρήματα σε βαλίτσα και να την παρέδωσε με τρόπο ώστε να μην καταγραφεί η παρουσία του στο Μέγαρο Μαξίμου. Επιλέχθηκε να εισέλθει με το αυτοκίνητο έτσι ώστε να μην γίνει έλεγχος και από την πλαϊνή είσοδο.

Οι κίτρινοι φάκελοι του Γεωργιάδη

Σε ό,τι αφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη, οι μάρτυρες, πάντα σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», κατονομάζουν συνεργάτιδα του τότε υπουργού Υγείας η οποία φέρεται να είχε αναλάβει τον ρόλο παραλαβής χρημάτων μέσα σε κίτρινους φακέλους τόσο σε χώρο ξενοδοχείου, όσο και στο γραφείο του στο υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα υπάρχει και περιγραφή νομιμοποίησης χρημάτων και έτσι γίνεται αναφορά τόσο στην εκδοτική δραστηριότητα του κ. Γεωργιάδη όσο και σε διοργανώσεις και εκδηλώσεις για εκμάθηση και μελέτη των αρχαίων ελληνικών.

Η εταιρεία-αχυράνθρωπος για τον Λοβέρδο

Οι καταθέσεις που εμπλέκουν τον Ανδρέα Λοβέρδο, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρουν πως ο πρώην υπουργός Υγείας επιδίωκε να λαμβάνει χρήματα σε βαλίτσες.

Παράλληλα περιγράφεται μια ξεχωριστή μέθοδος που ακολουθούσε, όπως αναφέρεται το περιβάλλον του τότε υπουργού.

Ονοματίζεται η εταιρεία «Computer Team» η οποία φέρεται να ανήκε στον πρώην υπουργό και να λειτουργούσε μέσω «αχυρανθρώπου».

Αναφέρεται μάλιστα μια ξεχωριστή περίπτωση τον Αύγουστο του 2011 όταν εκδόθηκε δελτίο τιμών φαρμάκων για δύο μόνο φάρμακα, ένα εκ των οποίων ήταν της εταιρείας Novartis.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι πριν την έκδοση του ΦΕΚ ο Κ. Φρουζής είχε συναντηθεί με τον Α. Λοβέρδο και τότε ο πρώην υπουργός φέρεται να είχε δωροδοκηθεί.

Μηνύσεις και απειλές από τους εμπλεκόμενους

Οι αντιδράσεις των εμπλεκόμενων υπήρξαν βέβαια σφοδρές. Ο Αντώνης Σαμαράς απείλησε με μηνύσεις τον «ετοιμόρροπο» Τσίπρα, τον Δ. Παπαγγελόπουλο και «συνεργούς» τους κάνοντας λόγο για την πιο «αδίστακτη και γελοία σκευωρία», που υπήρξε ποτέ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για μία επανάληψη ως φάρσα του 1989 μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι βρεγμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επίσης έκανε λόγο για σκευωρία, ενώ ο Παναγιώτης Πικραμένος μίλησε για κλαυσίγελο και αθλιότητες.

Από τις πιο ακραίες ωστόσο περιπτώσεις είναι αυτή του Μάριου Σαλμά, ο οποίος απείλησε τους μάρτυρες της υπόθεσης με τιμωρία, καθώς… «η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και θα βρεθούν».

Σχετικά άρθρα