Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βενιζέλος ζητά να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η δικογραφία για τη Novartis

Ο Βενιζέλος ζητά να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η δικογραφία για τη Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ευάγγελος Βενιζέλος, Νίκος Βούτσης, Σκάνδαλο Novartis, Φαρμακοβιομηχανία,

Να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα το σύνολο του φακέλου για την υπόθεση Novartis Hellas, όπως αυτό διαβιβάστηκε στη Βουλή, ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της ΔΗΣΥ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην επιστολή του, ο κ. Βενιζέλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραβιάζει την αρχή των κράτους δικαίου και χαρακτηρίζει «βαρύγδουπες τις δηλώσεις ότι ο φάκελος διαβιβάζεται στη Βουλή με εντολή του πρωθυπουργού, αφού η διαβίβαση γίνεται αυτομάτως κατ΄ επιταγή του Συντάγματος και χωρίς καμία ποινική αξιολόγηση».

Ακόμα ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για «άτυπη ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ από τους εισαγγελείς που χειρίστηκαν την προκαταρκτική εξέταση κατά παράβαση της αρχής της μυστικότητας της προδικασίας».

«Έχει προηγηθεί επί μήνες ορυμαγδός σχολίων, υπαινιγμών, πολιτικών απειλών προκειμένου να δημιουργηθεί η επικοινωνιακά αναγκαία ατμόσφαιρα. Το παράλληλο χρονοδιάγραμμα κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων και “εντυπωσιακών” δικονομικών ενεργειών νομίζω ότι εξηγεί πολλά πράγματα», τονίζει ο κ. Βενιζέλος και καταλήγει:

«Μετά από όλα αυτά έχουν πλέον καταπέσει όλες οι θεσμικές εγγυήσεις που προβλέπονται από το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Είναι αστείο η Βουλή, επιμένοντας στην τυπική εφαρμογή διατάξεων που ήδη ευτελίστηκαν, να ανεχθεί επιλεκτικές διαρροές, φήμες και μύθους».

Σχετικά άρθρα