Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο Novartis: Για “παρακράτος” κάνει λόγο η Μαρία Σπυράκη

Σκάνδαλο Novartis: Για “παρακράτος” κάνει λόγο η Μαρία Σπυράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis,

Για την υπόθεση της Novartis, αλλά και το Σκοπιανό μίλησε στο «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση επιδεικνύει συμπεριφορά παρακράτους».

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη: «Είμαστε αντιμέτωποι με μια απολύτως καθεστωτική συμπεριφορά, κάτι που αφήνει υπόνοιες για παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Είναι αδιανόητο να επισκέπτεται ο κ. Τζανακόπουλος τον Άρειο Πάγο και μετά να παραδέχεται ότι πήγε εκεί. Βρισκόμαστε μπροστά σε συμπεριφορές που θυμίζουν παρακράτος. Δεν θα επιτρέψουμε να διαιωνιστούν».

Η ίδια πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια υπόθεση που έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Διέρρευσε Κυριακή πριν το συλλαλητήριο.Ο κ. Βαξεβάνης γνώριζε για τη δικογραφία και ακούσαμε τον υπουργό να μιλά για το μεγαλύτερο σκάνδαλο ever. Πως γνωρίζει την δικογραφία ο κ. Παπαγγελόπουλος; Ο πρωθυπουργός συγκαλεί ξαφνικά σύσκεψη με υπουργούς με στοιχεία που δεν γνωρίζει».

«Καταλαβαίνουμε γιατί ξαφνικά επιδείχθη τέτοια σπουδή για τη Novartis» ανέφερε, επίσης, η κ. Σπυράκη τονίζοντας σε σχέση με την υπερτιμολόγηση φαρμάκων ότι θα πρέπει να ερωτηθεί η ίδια η εταιρεία: «Ρωτήστε τη Novartis για τα οικονομικά της. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τα βγάλουμε όλα στο φως».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που ζητάμε καθαρά και ξάστερα είναι να μας πουν τι περιέχει η δικογραφία. Θα τους παρακαλέσουμε να μας δώσουν τη δικογραφία και να προχωρήσει υπόθεση. Βάζουν λάσπη στον ανεμιστήρα και θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα. Ο,τι άλλο υπάρχει να πάει στη δικαιοσύνη, ό,τι άλλο υπάρχει να πάει στη Βουλή».

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα μετά την επιτυχία του συλλαλητηρίου της Κυριακής:

«Τα γεγονότα είναι ότι είχαμε την Κυριακή μια πρωτοφανή διαδήλωση. Η κυβέρνηση επιδεικνύει αυτή την ώρα μια συμπεριφορά παρακράτους. Να βγουν τα στοιχεία στο φως και να πουν τι γνώριζαν ως μη όφειλαν. Θέλουμε να διατηρηθεί η συνταγματική τάξη».

Η κ. Σπυράκη σχολίασε και το Σκοπιανό: «Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση μετατοπίζεται, ο κ. Κοτζιάς μετατοπίζεται στην απάλειψη του αλυτρωτισμού. Θέλουμε πρόταση -λύση πακέτο, απάλειψη των αλυτρωτισμών. Προφανώς δεν μπορούμε να δεχθούμε την έννοια του Μακεδονικού Εθνους και στο ίδιο πλαίσιο να δούμε και το όνομα. Δεν δεχόμαστε τεμαχισμό της λύσης. Αν τον θέλουν, να τον επιχειρήσουν μόνοι τους. Δεν θα δεχθούμε προκαταβολικά κατάθεση των όπλων. Ζητάμε λύση πακέτο για να προχωρήσει η ένταξη στους θεσμούς. Στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλήξει μεταξύ τους».

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μίλησε για την συνάντηση Ελλήνων Ευρωβουλευτών με τους Σκοπιανούς ομολόγους τους στο Στρασβούργο: «Στο Στρασβούργο θα συζητήσουμε με τους βουλευτές της FYROM την πορεία συμμόρφωσης με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Είναι αργή η πορεία συμμόρφωσης».

Σχετικά άρθρα