Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαχαριάδης: Ο Μητσοτάκης ξήλωσε τη γραμμή Καραμανλή για να μη του φύγει το πελατολόγιο (βίντεο)

Ζαχαριάδης: Ο Μητσοτάκης ξήλωσε τη γραμμή Καραμανλή για να μη του φύγει το πελατολόγιο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Βίντεο, Διαδηλώσεις, Κώστας Ζαχαριάδης, Μίκης Θεοδωράκης, Σκόπια, Συλλαλητήρια, ΣΥΡΙΖΑ,

«Η χώρα τον 20ο αι. έχει πληγωθεί από το φασισμό, το ΄44 και το 67 -73 από τη χούντα και οι πολιτικοί συνεχιστές τους οι χρυσαυγίτες ήταν λίγα μέτρα πιο κει από τον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη» δήλωσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Όπως ανέφερε το πρωί στο ΣΚΑΙ, «η Ελλάδα και ο Μίκης ο οποίος βασανίστηκε και ο λαός τραγούδησε μαζί του, από αυτό το φασισμό ταλαιπωρήθηκε στον 20ο αι.

Δεν υπάρχει καλός και κακός φασισμός. Είναι αυτός και είναι κακός και δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις».

Απαντώντας στην κριτική που ακούστηκε χθες από τον Μίκη Θεοδωράκη που χαρακτήρισε «εθνομηδενιστές» την κυβέρνηση είπε:

«Χθες η κριτική ήταν ότι είμαστε εθνομηδενιστές και ένα μήνα πριν περίπου στο συνέδριο της Ν.Δ. ο κ. Ράμφος μας κατήγγειλε ως εθνολαϊκιστές.

Τι από τα δύο είμαστε; Είμαστε μια υπεύθυνη πατριωτική κυβέρνηση διότι όλα τα κόμματα της Βουλής εκτός από τη Χ.Α. είναι πατριωτικά και με αυτή την έννοια διαπραγματευόμαστε. Οι ακραίες εκφράσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.»

Ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι δεν ανησύχησε την κυβέρνηση το συλλαλητήριο, ήταν αναμενόμενο να έχει πολύ κόσμο.

«Δεν της βγήκε της Ν.Δ. φαίνεται ότι τρέχει πίσω από τις εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι:

«Βλέπουμε έναν πρώην πρωθυπουργό να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις για να μην του φύγει το πελατολόγιο. Είχε χαράξει μια γραμμή ο κ. Καραμανλής με την κ. Μπακογιάννη το 2008 που ήταν συμβιβαστική και ο κ. Μητσοτάκης την ξήλωσε και τρέχει πίσω από τον κ. Σαμαρά, για να μην του φύγει το πελατολόγιο».

Κλείνοντας συμπέρανε ότι η διαπραγμάτευση οφείλει να έχει δική της στρατηγική και δεν εξαρτάται από το αν το συλλαλητήριο ήταν ή όχι μεγάλο.

Ο κ. Ζαχαριάδης άσκησε έντονη κριτική στον Δ. Καμμένο επισημαίνοντας ότι “κανείς δεν μιλάει έτσι” παρά τις διαφωνίες ενώ υπενθύμισε ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τον στήριξε για να γίνει αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σχετικά άρθρα