Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρμαιο του Σαμαρά ο Μητσοτάκης – Βαθαίνει το ρήγμα στη ΝΔ

Έρμαιο του Σαμαρά ο Μητσοτάκης – Βαθαίνει το ρήγμα στη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, Νέα Δημοκρατία, Νικήτας Κακλαμάνης,

Με τις ευλογίες αλλά και τη φυσική παρουσία του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώνεται η επιχείρηση “καπέλωμα” του συλλαλητηρίου της Κυριακής, την ώρα που η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να δώσει το παρόν στην πλατεία Συντάγματος.

Το ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ με αφορμή το Σκοπιανό διαρκώς οξύνεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει στη γραμμή της “αφωνίας” φλερτάροντας παράλληλα με τα συλλαλητήρια με τον ευσεβή πόθο να μετατραπούν σε αντικυβερνητική διαδήλωση, όπως ομολόγησε η Φωτεινή Αραμπατζή και κύκλοι από το περιβάλλον του, αλλά την ίδια ώρα να ανεβαίνουν οι τόνοι και από φωνές που τονίζουν πως η όποια απόφαση θα πρέπει να “περάσει” από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η ταύτιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη γραμμή Σαμαρά – ΛΑΟΣ προκαλεί το μένος της καραμανλικής πτέρυγας, ενώ την ίδια ώρα το όλο αφήγημα της ΝΔ “μπάζει”, δεδομένου ότι ακόμα και επί πρωθυπουργίας Σαμαρά οι υπουργοί Εξωτερικών του τουλάχιστον πέντε φορές τόσο σε διεθνή fora και τον ΟΗΕ όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του το 2012 έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes, γεγονός που δίνει το πάτημα στο Μέγαρο Μαξίμου να κατηγορεί συλλήβδην την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά για πατριδοκαπηλία με χαρακτηρισμούς όπως “όψιμος Μακεδονομάχος”.

“Υπάρχουν δυο γραμμές”

Εν τω μεταξύ ευρέως συζητείται στη Ν.Δ. η παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής Ν. Κακλαμάνη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, με την οποία όχι μόνο παραδέχεται πως στην αξιωματική αντιπολίτευση επικρατούν δύο γραμμές για το “Μακεδονικό”, αλλά στέλνει και μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος πως, αν υπάρξει τελική πρόταση λύσης, την απόφαση θα πάρει… η Κοινοβουλευτική Ομάδα και όχι ο Κυρ. Μητσοτάκης.

“Η Ν.Δ. έχει δυο γραμμές για το Σκοπιανό, η μία του Βουκουρεστίου για σύνθετη ονομασία και η άλλη του 1992, χωρίς τον όρο ‘Μακεδονία’ παραδέχθηκε ο Ν. Κακλαμάνης. Η Ν.Δ., για να ξεκαθαρίσει και το θέμα που μας λένε για το όνομα, θα κάνει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας (…) εκεί θα ληφθεί, λοιπόν, μία απόφαση κατά πλειοψηφία” τόνισε.

Οξύς ήταν και ο Ευ. Αντώναρος, που αντέδρασε με σημείωμα στο Facebook μετά το δημόσιο κάλεσμα Σαμαρά για το συλλαλητήριο. “Κοίτα φόρα που έχουν πάρει οι ‘υπερπατριώτες’ και οι μουσαφιραίοι. Πιστεύουν, φαίνεται, πως (ξανα)ήρθε η ώρα τους κι είναι… έτοιμοι για ρεβάνς. Ξεχνώντας βέβαια πως με τέτοια μυαλά οδήγησαν την Κεντροδεξιά το 2012 στον ιστορικό της πάτο με 18,85%” έγραψε δηκτικά “φωτογραφίζοντας” ευθέως τον Αντ. Σαμαρά -καθώς εκείνος ήταν που έφτασε τη Ν.Δ. στο 18,85%.

“Αν αφεθούν να το πάνε έτσι, το 33,47% της ήττας του 2009 θα εξακολουθήσει να είναι άπιαστο όνειρο… Κι ας το λοιδορούσαν τότε… Ναι, οι ίδιοι που κατακρήμνισαν την παράταξη στα τάρταρα κι έχουν τώρα το απύθμενο θράσος να μιλάνε. Ας προσπαθήσουν λοιπόν… Και βλέπουμε!

ΥΓ.: Και υπενθυμίζω. Όλοι εμείς (και δεν είμαστε λίγοι) λέμε και στους από ’δω και στους από ’κει: Η πατρίδα δεν παίζεται στα ζάρια. Ούτε θυσιάζεται για ψηφαλάκια κι αρχηγίες” κατέληξε ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη έχοντας τις δεσμεύσεις που βαραίνουν τόσο τη χώρα αλλά όσο και την ίδια από τη θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών, διατηρεί διακριτή στάση, επαναλάμβάνοντας και στην αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στην ΕΡΤ πως η ίδια τάσσεται υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes, “αδειάζοντας” τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, στους οποίους αναφέρθηκε με υποτιμητική “αιχμή”, λέγοντας πως “ο Κυριάκος τον διόρισε Αντιπρόεδρο, δεν εξελέγη”,..

Σχετικά άρθρα