Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συστάσεις της Τουρκίας στην ελληνική Δικαιοσύνη «να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς πολιτικές πιέσεις»

Συστάσεις της Τουρκίας στην ελληνική Δικαιοσύνη «να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς πολιτικές πιέσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), Δικαιοσύνη, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία, Τρομοκρατία,

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η απόρριψη από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών του αιτήματος των τουρκικών Αρχών για την έκδοση του 60χρονου Τούρκου υπήκοου κουρδικής καταγωγής Μεχμέτ Ντογκάν, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, ο οποίος μαζί με άλλα οκτώ άτομα είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία στην Καλλιθέα και τον Νέο Κόσμο, λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε λόγο για πολιτικές πιέσεις και χαρακτήρισε «βαθύτατα απογοητευτικό γεγονός» την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης, περιγράφοντας τον 60χρονο σαν «μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP/C».

Η Άγκυρα έκανε λόγο για νέο παράδειγμα «προστασίας τρομοκρατικών οργανώσεων» από ελληνικά δικαστήρια, σημειώνοντας πως η απόφαση μη έκδοσης του 60χρονου δεν συμβαδίζει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ούτε είναι συμβατή με τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι στο μέλλον αναμένεται από την ελληνική Δικαιοσύνη «να λαμβάνει δίκαιες και νόμιμες αποφάσεις, χωρίς πολιτικές πιέσεις».

Να σημειωθεί εδώ ότι το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα καταδικάζει την οργάνωση DHKP-C ως προβοκατόρικη, ελεγχόμενη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, η οποία προβαίνει σε τρομοκρατικές ενέργειες για να υπονομεύσει την κουρδική υπόθεση.

Σχετικά άρθρα