Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοπιανός Πρόεδρος στον Νίμιτς: Η λύση να μην θέσει σε κίνδυνο τη «μακεδονική» ταυτότητα μας

Σκοπιανός Πρόεδρος στον Νίμιτς: Η λύση να μην θέσει σε κίνδυνο τη «μακεδονική» ταυτότητα μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Μάθιου Νίμιτς, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σκόπια,

Η επίλυση της διαφοράς για το όνομα πρέπει να είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις, δήλωσε ο εθνικιστής οπαδούς του ψευδομακεδονισμού, Σκοπιανός πρόεδρος, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στη συνάντησή του την Πέμπτη με τον πρέσβη Μάθιου Νίμιτς, ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το όνομα.

Χαιρετίζοντας την εντατικοποίηση του διαλόγου, ο Ιβάνοφ τόνισε ότι η λύση στη διαφωνία του ονόματος μπορεί να αναζητηθεί μόνο στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και επανέλαβε τη θέση του ότι απαιτείται αυστηρή τήρηση του πλαισίου στο οποίο γίνονται οι συνομιλίες- Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, ψηφίσματα Συμβουλίου Ασφαλείας, Ενδιάμεση Συμφωνία και απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Ο Ιβάνοφ τόνισε ότι τα Σκόπια θα συνεχίσουν να συμμετέχουν εποικοδομητικά στη διαδικασία, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη διαφορά που επιβλήθηκε από την Ελλάδα [σ.σ. λένε οι κλέφτες, σφετεριστές και παραχαράκτες της ιστορίας], η οποία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ταυτότητα του λαού ως «μακεδονικού» και δεν θα παραβιάσει την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Μάθιου Νίμιτς στην Αθήνα, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σε ό,τι αφορά την «ταυτότητα» των Σκοπιανών διαβάστε εδώ: Ο Νίμιτς δεν άκουσε ποτέ τον Τσίπρα που είπε «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος»; – Να μάθει να ακούει καλύτερα!

Σχετικά άρθρα