Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαξίμου προς Μητσοτάκη: Το 2008 είχατε προκρίνει το «Νέα Μακεδονία» – Θα πάρει θέση; (βίντεο)

Μαξίμου προς Μητσοτάκη: Το 2008 είχατε προκρίνει το «Νέα Μακεδονία» – Θα πάρει θέση; (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Σκόπια,

Με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζει ότι μια σειρά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, είχαν ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων, ενώ το 2008 ο τότε κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος είχε καταστήσει σαφές πως είχε προκρίνει τον όρο «Νέα Μακεδονία».

Σημειώνει επίσης πως ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε στις 9 Μαρτίου πως θέση του κόμματός του ήταν η εθνική γραμμή που χαράχτηκε στο Βουκουρέστι, δηλαδή σύνθετη ονομασία και σημειώνει:

«Ωστόσο, τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση.

Τελικά εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;»

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

«Το 2008 ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωνε πως η τότε κυβέρνηση είχε προκρίνει τον όρο «Νέα Μακεδονία».

Προχθές η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως η εθνική γραμμή το 2008 προ του Βουκουρεστίου, ήταν σύνθετη ονομασία που εμπεριείχε και τον όρο Μακεδονία και υπογράμμισε πως επιμένει και σήμερα στη «σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

Στις 9 Ιανουαρίου ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε πως η εθνική γραμμή για το ζήτημα, η οποία, όπως τόνισε τότε, χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή, αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή σύνθετη ονομασία.

Ωστόσο, τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση.

Τελικά εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα