Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Η Ελλάδα δεν ζήτησε εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις

Γερμανία: Η Ελλάδα δεν ζήτησε εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BND - Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών Γερμανίας, Γερμανία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Παρακολουθήσεις, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Στην αποκάλυψη ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν ζήτησε εξηγήσεις από τη Γερμανία για τις παρακολουθήσεις προχώρησε το Βερολίνο.

Τα έγγραφα της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που κατατέθηκαν πρόσφατα σε δίκη, περιγράφουν διαδρομές τηλεπικοινωνιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι χώρες αποτελούν στόχο παρακολούθησης της BND, δήλωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παρακολουθήσεις μέσω Internet σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε παρακολούθηση μέσω Internet από τις γερμανικές υπηρεσίες σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, επισήμανε ότι τα εσωτερικά έγγραφα της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) που κατατέθηκαν σε πρόσφατη δικαστική διαδικασία περιγράφουν διαδρομές τηλεπικοινωνιών, αλλά η αναφορά σε κάποιες χώρες δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι αυτές οι χώρες αποτελούν στόχο παρακολούθησης της BND.

«Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο κατάλογος, ο οποίος αναφέρεται εκεί, περιγράφει τηλεπικοινωνιακές διαδρομές που μπορεί να ακολουθηθούν, αλλά δεν περιγράφει τους στόχους παρακολούθησης της BND» τόνισε ο κ. Στράιτερ και σημείωσε ότι η όλη βάση του δημοσιεύματος δεν είναι ορθή.

Σε ό,τι αφορά το εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει επισήμως εξηγήσεις από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε ότι ώς τις 11:30 (ώρα Γερμανίας) δεν είχε κατατεθεί ανάλογο αίτημα, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών, είτε στην γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα