Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Άδειασμα” Ντόρας σε Μητσοτάκη – Μετωπική με Γεωργιάδη για τη σύνθετη ονομασία

“Άδειασμα” Ντόρας σε Μητσοτάκη – Μετωπική με Γεωργιάδη για τη σύνθετη ονομασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς, Βαλκάνια, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη, Σκόπια,

Συνέχεια στα “χτυπήματα” στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τη μεταστροφή του στο ονοματολογικό δίνει η αδερφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη την ώρα που η ΝΔ διολισθαίνει στη γραμμή Σαμαρά – Γεωργιάδη – Καρατζαφέρη και επιχειρεί να αγκαλιάσει τα συλλαλητήρια χωρίς να παίρνει σαφή θέση για το αν τάσσεται με τη σύνθετη ονομασία, όπως έκαναν όλες οι κυβερνήσεις της στο παρελθόν, τονίζει σήμερα σε συνέντευξή της πως τάσσεται υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes.

«Σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει το όνομα ‘Μακεδονία’ υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα. Όποτε και να ψάξετε δηλώσεις δικές μου από το 1990 μέχρι σήμερα, λέω την ίδια κουβέντα», δήλωσε στον ANT1 η Ντόρα Μπακογιάννη, αδειάζοντας εκ νέου την ηγεσία της ΝΔ, μετά και την αποστροφή της πως “δε γίνεται όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια Μακεδονία και εμείς “φούφουτους”.

Η τοποθέτηση της κας Μπακογιάννη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αντίστοιχη του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης και στον απόηχο της αποκάλυψης βίντεο στο οποίο κατηγορούσε τον Κώστα Καραμανλή πως “ξεπούλησε τη Μακεδονία”, δήλωνε πως “τα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν με έχουν ωριμάσει ως προς την φρασεολογία. Αλλά θέλω να είμαι σαφής. Εγώ δεν θέλω το όνομα Μακεδονία στο όνομα. Δεν το θέλω».

Στο πλαίσιο αυτό και με το Μέγαρο Μαξίμου να επενδύει στην υποταγή Μητσοτάκη στη γραμμή Γεωργιάδη προκειμένου να αναδείξει μέσα από αλλεπάλληλα βίντεο ντοκουμέντα τις αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις της ΝΔ για τα Σκόπια και την κυβίστηση Μητσοτάκη, ο στενός συνεργάτης και πρώην πορτ παρόλ του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος εξαπέλυσε μύδρους κατά του Άδωνι Γεωργιάδη σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Αντίθετα με κάποιους που θέλουν να ξεχάσουν και να ξεχάσουμε τι λέγανε δέκα χρόνια πριν εγώ είμαι από εκείνους που ούτε θέλουμε να ξεχάσουμε ούτε ντρεπόμαστε για όσα λέγαμε και δέκα και δεκαπέντε χρόνια πριν», σημειώνει με νόημα ο κ. Αντώναρος «φωτογραφιζόντας» τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Κι αυτό κάνει τη μεγάλη πολιτική και ποιοτική διαφορά ανάμεσα στους ιδεολογικά εύκαμπτους μουσαφιραίους και σε μας. Οι ιδέες δεν είναι πλαστελίνη για να τις πλάσεις ανάλογα με ποιον αφέντη υπηρετείς», καταλήγει στην ιδιαίτερα αιχμηρή του ανάρτηση ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού.

Διεμβολισμός Μαξίμου στη ΝΔ με μπαράζ ντοκουμέντων

Τούτων δοθέντων, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί σε κάθε ευκαιρία να υπογραμμίσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ακροδεξιά ατραπό στην οποία έχει μπει η ΝΔ με τη διολίσθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις θέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Γιώργου Καρατζαφέρη αναφορικά με το Σκοπιανό, με το γραφείο του Πρωθυπουργού να επανέρχεται, απαντώντας στα όσα δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ για το βίντεο στο οποίο ισχυριζόταν πως ο Κώστας Καραμανλής «ξεπούλησε τη Μακεδονία».

«Ρωτήσαμε τον πρόεδρο της ΝΔ και απάντησε ο κ. Γεωργιάδης. Αμφότεροι επιβεβαίωσαν ποιος κάνει κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία» σχολιάζει η κυβέρνηση μετά την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, επισημαίνοντας πως επισήμως η ΝΔ δεν πήρε καμία θέση και επέλεξε να μην απαντήσει.

«Αυτό που δεν έχουμε μάθει ακόμη είναι εάν ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει να πιστεύει πως με τη γραμμή της σύνθετης ονομασίας ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ‘ξεπούλησε τη Μακεδονία’» τονίζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα η κυβέρνηση είχε παραθέσει νέο βίντεο με δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη για το «Μακεδονικό».

«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τα όσα έλεγε ο σημερινός αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης, όταν με αφορμή την υιοθέτηση από την κυβέρνηση της ΝΔ της γραμμής για σύνθετη ονομασία ισχυριζόταν ότι ‘ο Καραμανλής ξεπούλησε τη Μακεδονία’;» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Πλέον είναι εμφανές σε όλους ποιος είναι ο πρόεδρος, ποιος ο αρχηγός και γιατί η ΝΔ χρησιμοποιεί όλη την επιχειρηματολογία του ΛΑ.Ο.Σ για το ονοματολογικό» τονίζεται.

«Αν πάμε δέκα χρόνια πίσω άλλοι θα είναι χαμένοι» απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Θα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον να μας παίξει το Μέγαρο Μαξίμου τις προ δεκαετίας δηλώσεις του κ. Τσίπρα και των στελεχών του, τότε που τα Σκόπια ήταν Μακεδονία και η Αμερική ο μεγάλος εχθρός και το ΝΑΤΟ θα διαλύονταν» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς να σχολιάσει τίποτα για την «ταμπακιέρα».

Δείτε το επίμαχο βίντεο

Σχετικά άρθρα