Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας και Ρίβλιν φύτεψαν συμβολικά μια ελιά για το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Τσίπρας και Ρίβλιν φύτεψαν συμβολικά μια ελιά για το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Εβραίοι, Θεσσαλονίκη, Ισραήλ, Ναζί, Ολοκαύτωμα Εβραίων, Ρέουβεν Ρίβλιν,

Ως ένα χρέος τιμής απέναντι σε όλους όσοι εξοντώθηκαν από τους ναζιστές και ως σημαντικό όπλο στη μάχη κατά της λήθης χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το Μουσείο του Ολοκαυτώματος που θα χτιστεί στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην τελετή για τη θεμελίωση του έργου ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θέλουμε αυτό εδώ το Μουσείο να είναι μία διαρκής υπενθύμιση για το πού μπορούν να οδηγήσουν ο φασισμός, ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και οι πρακτικές της βίας εναντίον οποιουδήποτε θεωρείται διαφορετικός».

«Δεν θα αδιαφορήσουμε απέναντι στις σκιές που εμφανίζονται στην Ευρώπη» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αποκάλυψε πριν από έναν χρόνο τον είχαν επισκεφθεί ο πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος της πόλης και του είχαν ζητήσει τη βοήθειά του.

«Δεν πίστευαν ότι θα κινούσαμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες γρήγορα. Εκδώσαμε, όμως, το Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τη χρήση γης και τους όρους δόμησης, οι οικοδομικές εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι ώστε να ολοκληρωθούν το 2020» ειπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης το Γερμανικό δημόσιο «η συνεισφορά του οποίου έχει και συμβολική σημασία», το ίδρυμα Νιάρχος αλλά και τους διάφορους δωρητές.

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι για λόγους συμβολικούς τα πρώτα δένδρα που θα φυτευτούν «θα τα φυτέψουμε μαζί με τον Ισραηλινό πρόεδρο. Είναι ελιές γιατί το δέντρο αυτό είναι σύμβολο της ειρήνης προκειμένου να προχωρήσει η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών».

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρεουβεν Ρίβλιν έσκαψαν συμβολικά το χώμα προκειμένου να φυτέψουν τις δύο ελιές.

Δείτε το βίντεο με τη συμβολική κίνηση των δύο ηγετών:

Σχετικά άρθρα