Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ισχυρίστηκε ο Λεβέντης ότι του είπε ο Τσίπρας για το όνομα των Σκοπίων που είχε προτείνει ο Καραμανλής

Τι ισχυρίστηκε ο Λεβέντης ότι του είπε ο Τσίπρας για το όνομα των Σκοπίων που είχε προτείνει ο Καραμανλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βαλκάνια, Βασίλης Λεβέντης, Ένωση Κεντρώων, Μέγαρο Μαξίμου, Σκόπια,

Να ξεκινήσει από μηδενική βάση η διαπραγμάτευση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου έλαβε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «αν η διαπραγμάτευση ξεκινάει από τη βάση ότι κουραστήκαμε, δεν αντέχουμε, πρέπει να λυθεί, να δώσει το “Νόβα Μακεντόνια”, θα είμαι σφόδρα αντίθετος».

Αντιθέτως, όπως σημείωσε, «αν ο κ. Τσίπρας αλλάξει τακτική και γίνει η διαπραγμάτευση από μηδενική βάση, εκεί θα είναι όλη η Ελλάδα μαζί του, και εγώ πρώτος».

Ανέφερε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός του είπε πως ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι, είχε προτείνει το όνομα «Σκόπια – Μακεδονία».

Τόνισε εξάλλου ότι «κακά τα ψέματα, το όνομα που κυκλοφορεί στις πρεσβειες, είναι το “Νόβα Μακεντόνια”».

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι ζητάει μια μεγάλη κυβέρνηση εδώ και 2,5 χρόνια «γιατί ήξερα ότι θα χρειαστούμε τη συναίνεση. Και ήρθε η ώρα».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις βουλευτών, σημειώνοντας ότι είναι «ένα αισχρό φαινόμενο που υπήρχε πάντα». «Όποιος προδίδει την εντολή του λαού, θα κλαίει τη νύχτα των εκλογών» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Νωρίτερα, στην αρχή της συνάντησης του με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Λεβέντης ρώτησε τον πρωθυπουργό αν έλαβε την συγκατάθεση των υπόλοιπων αρχηγών γι αυτό που πάει να κάνει . Δεν έλαβα καμία συγκατάθεση, την ευλογία τους έλαβα, απάντησε ο πρωθυπουργός.

Ο Λεβέντης ανέφερε πως είναι αντίθετος με την σύνθετη ονομασία επειδή περιέχει τον όρο Μακεδονία .«Θα δώσω την συγκατάθεσή μου σε άλλο όνομα» ανέφερε και όταν ο πρωθυπουργός τον ρώτησε ποιο όνομα ο κ. Λεβέντης απάντησε: « Σκόπια».

Μη δώσεις το όνομα Μακεδονία γιατί επάνω σ΄αυτό έχει χυθεί αίμα, είπε ο Λεβέντης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην πάρει επάνω του αυτό το στίγμα που θα τον συνοδεύει για πάντα.

Σχετικά άρθρα