Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαμαράς δικαιώνει τον Μητσοτάκη και ίσως και τον… Λοβέρδο

Ο Σαμαράς δικαιώνει τον Μητσοτάκη και ίσως και τον… Λοβέρδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Αντώνης Σαμαράς, Διαθεσιμότητα, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΠΑΣΟΚ,

Σε μία προσπάθεια να κλείσει επειγόντως το μέτωπο της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο Αντώνης Σαμαράς δικαιώνει σε πρώτη φάση τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ αφήνει ανοικτό το παράθυρο της δικαίωσης και στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Στην έκτακτη συνάντηση που είχαν ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μαξίμου αποφασίστηκε να προκηρυχθούν αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ όπως ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση αφήνει περιθώριο δικαίσωσης του Ανδρέα Λοβέρδου αφού στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται: “τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη”.

Είναι ξεκάθαρο ότι το θέμα που άνοιξε πολλά μέτωπα μέσα στην κυβέρνηση αλλά κυρίως μέσα στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός το έκλεισε με επικοινωνιακή ισοπαλία προκειμένου να κλείσουν τα μέτωπα.

Διαβάστε την δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου κ. Σοφίας Βούλτεψη μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο:

Με αντικείμενο θέματα των διεθνών επισκέψεων και επαφών τους την εβδομάδα που ξεκινά αύριο, αλλά και ζητήματα που άπτονται του συντονισμού της νέας κυβέρνησης, συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη συζήτησή τους αντάλλαξαν απόψεις ενόψει των αφίξεων στη χώρα μας ξένων ηγετών, των επισκέψεων στο εξωτερικό που θα πραγματοποιήσουν οι ίδιοι στο προσεχές διάστημα και των συνεδριάσεων των ευρωπαϊκών οργάνων ενόψει της λήξης της Ελληνικής Προεδρίας.

Συζητήθηκε επίσης και το πλαίσιο των επαφών με τους θεσμικούς εταίρους, καθώς και οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Σχετικά με το ειδικότερο θέμα των διαθεσιμοτήτων των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.

Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία – κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.

Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Σχετικά άρθρα