Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Μόλις ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους “θέλουν” ΝΔ και Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση: Μόλις ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους “θέλουν” ΝΔ και Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοσκοπήσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Δημοσκόπηση της Metron Analysis δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μένει κολλημένη μόλις στο 26%, ενώ και η δημοτικότητα Μητσοτάκη βρίσκεται στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα του 25%, γεγονός που δείχνει ότι μόλις ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους δίνουν ψήφο εμπιστοσύνη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 26% έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν Κίνημα αλλαγής (7,2%), ΚΚΕ (5,1%), Χρυσή Αυγή (4,9%) και Ενωση Κεντρώων (2,4%).

Κατά την Metron Analysis πάντως στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 35,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,9%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,8% και ακολουθούν ΚΚΕ 6,9%, Χρυσή Αυγή 6,6%, Ένωση Κεντρώων 3,2% και ΑΝΕΛ 2,7% (Άλλα κόμματα Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, Ελληνική Λύση 1,9%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%).

Τέλος, στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, για το 25% καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για το 19% ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, κανέναν επιλέγει το 36%.

Σχετικά άρθρα