Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Μητσοτάκης κατάφερε να εξοργίσει και εργαζόμενους και εργοδότες

Πώς ο Μητσοτάκης κατάφερε να εξοργίσει και εργαζόμενους και εργοδότες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κορκίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Νέα Δημοκρατία, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων,

Μόνο ακατανόητο, από εργαζόμενους αλλά και εργοδότες, μπορεί να θεωρηθεί αυτό το “όχι” του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, στο άρθρο που αποζημιώνει πρώτα τους εργαζομένους σε περίπτωση πτώχευσης μίας επιχείρησης.

«Για τους μικρομεσαίους εργοδότες, η μισθοδοσία δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση. Ακόμη και σε περίπτωση πτώχευσης, είναι αυτονόητο, θα έλεγα, ότι τα δεδουλευμένα θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα, έναντι όλων των άλλων υποχρεώσεων που προκύπτουν», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

«Μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή λύση για τους εργαζόμενους, αλλά η προτεραιότητα στην πληρωμή των αποζημιώσεων έως και 6 μηνών των εργαζομένων που είναι σε επιχειρήσεις υπό πτώχευση, έναντι των άλλων πιστωτών της επιχείρησης, αποτελεί μέτρο για το οποίο η αγορά δηλώνει την ικανοποίησή της. Η ΝΔ καταψήφισε αυτό το άρθρο, με το οποίο, συμφωνούν μέχρι και οι εργοδοτικές οργανώσεις», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θάνος Βασιλόπουλος στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το άρθρο, σε περίπτωση πτώχευσης επιχείρησης:

-Πρώτα αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι με 6 μισθούς (9.670 €)
-Δεύτερον οι τράπεζες
-Τρίτον το Ελληνικό Δημόσιο

Σχετικά άρθρα