Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αθανασίου άνοιξε πόλεμο με γαλάζιους βουλευτές και δικαστές

Ο Αθανασίου άνοιξε πόλεμο με γαλάζιους βουλευτές και δικαστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Κώστας Τζαβάρας, Χαράλαμπος Αθανασίου,

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου  ανοίγει πόλεμο με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και τον γαλάζιο βουλευτή Κώστα Τζαβάρα που κατηγόρησαν τη κυβέρνηση ότι με τα νομοθετήματα που παρουσιάζει κάνει χαριστικές ρυθμίσεις και συγκαλύπτει σκάνδαλα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος δήλωσε σήμερα ότι “με τις πρόσφατες και(οψίμως!) σχολιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, ουδείς υπάλληλος απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης”.

Ο κ. Αθανασίου κατηγορεί τους δικαστές και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι οψίμως σχολιάζουν, άρα είναι άλλα τα κίνητρά τους.

Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς διαρρέει ότι ο στόχος των δικαστών είναι το μισθολογικό τους.

Από την πλευρά του ο Κώστας Τζαβάρας είχε ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον όσων από άγνοια, ή δόλο, ενέχονται στην προώθηση, στη Βουλή, διάταξης, που ουσιαστικά αθώωνε όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα

Διαβάστε την δήλωση που έκανε ο Χαράλαμπος Αθανασίου:

“Σταθερή και αμετακίνητη βούληση της κυβέρνησης είναι η δραστική και ως εκ τούτου αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα. Αυτό αποδεικνύεται από το μέχρι τώρα νομοθετικό έργο της (κακουργηματοποιήθηκε η δωροδοκία – παθητική και ενεργητική – των πολιτικών αξιωματούχων και των δικαστικών λειτουργών και αυστηροποιήθηκε αυτή των υπαλλήλων κ.ά. βλ. ν. 4254/2014).

Με τις πρόσφατες και(οψίμως!) σχολιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, ουδείς υπάλληλος (Πρόεδρος, διευθύνων Σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. κ.λπ.), που υπηρετεί όχι μόνο στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., αλλά και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που ιδρύθηκαν από το Δημόσιο (Ο.Τ.Ε. -υπόθεση SIEMENS-, Δ.Ε.Η., Ναυπηγεία κ.λπ.) απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης».

Τέλος, ο κ. Αθανασίου αναφέρει: «Συνεπώς, ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να βρουν, πίσω από τις εν λόγω ρυθμίσεις, οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Αν έχουν υπόψη τους οποιαδήποτε περίπτωση που μπορεί να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης από τις εν λόγω ρυθμίσεις, ας την αναφέρουν δημοσίως, για να τύχουν ανάλογης απαντήσεως».

Σχετικά άρθρα