Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Α. Λοβέρδος: Όχι ανθρωποθυσίες – θα βρεθεί λύση

Α. Λοβέρδος: Όχι ανθρωποθυσίες – θα βρεθεί λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Αντώνης Σαμαράς, Διαθεσιμότητα, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Γενικότερο θέμα απολύσεων στο δημόσιο άνοιξε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τη κόντρα του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για τις διαθεσιμότητες στα Πανεπιστήμια.

Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στη τηλεόραση του Mega, είπε πως ταυτίζεται και υπερασπίζεται τη θέση του ΠΑΣΟΚ, πως πρέπει να τεθεί συνολικά σε συζήτηση μέσα στην κυβέρνηση αλλά και με την τρόικα το θέμα των διαθεσιμοτήτων.

Διευκρίνισε , πάντως, ότι ποτέ δεν εκβίασε με παραίτησή του από την κυβέρνηση, πως ποτέ δε θα έβαζε τη χώρα σε κίνδυνο και πως η αφετηρία του δεν έχει καμιά σχέση με συντεχνιασμό.

Μάλιστα, εκτίμησε πως θα βρεθεί λύση μέσα στις επόμενες ημέρες, η οποία όπως είπε εδράζεται και σε μια συζήτηση που θα ανοίξει για το θέμα των διαθεσιμοτήτων.

Ο κ. Λοβέρδος, τόνισε πως ζήτησε χρόνο, καθώς «κανείς δε θα δεχόταν να χτυπήσει στο ψαχνό, να κάνει ανθρωποθυσίες, χωρίς να ξέρει τι κάνει».

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρχε δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά πως δε θα γίνουν άλλες απολύσεις πριν αναλάβει το υπουργείο, τόνισε πως η γενικότερη αναφορά την οποία και αποδέχθηκε, είναι ότι η κυβέρνηση αλλάζει σελίδα και «ότι ήταν να γίνει με τις απολύσεις, έχει ήδη γίνει».

Ο κ. Λοβέρδος, είπε επίσης πως η κόντρα μεταξύ των δυο υπουργείων ήδη υπήρχε, ωστόσο δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας πως δε θέλει να μιλήσει για ζητήματα που δε γνωρίζει και για τα οποία ακούει «αντιφατικά» πράγματα.

Σχετικά άρθρα