Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Α. Γεωργιάδης: Λάθος της κυβέρνησης οι περικοπές σε ένστολους και δικαστικούς

Α. Γεωργιάδης: Λάθος της κυβέρνησης οι περικοπές σε ένστολους και δικαστικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Συμβούλιο της Επικρατείας,

Λανθασμένοι ήταν οι χειρισμοί της κυβέρνησης για τις περικοπές στους μισθούς των ένστολων και των δικαστικών, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη τηλεόραση του Σκάι.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα, υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε υποστηρίξει δημοσίως ότι δεν έπρεπε να γίνουν αυτές οι περικοπές, καθώς οι ένστολοι και οι δικαστές αποτελούν «το σκληρό πυρήνα του κράτους».

Ξεκαθάρισε πάντως πως του αρέσει να ζει στον πραγματικό κόσμο και πως αφού πλέον «ζούμε με τα δικά μας λεφτά», αν κάπου δίνουμε από αλλού θα κόβουμε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε πως θεωρεί «παντελώς αδιανόητο» να υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση της κυβέρνησης στο σκέλος του προγράμματος που αφορά τις διαθεσιμότητες, σχολιάζοντας την «κόντρα» των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

Χαρακτήρισε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς υπουργούς της κυβέρνησης.

Διευκρίνισε πως δεν υπονοεί τίποτα για τον Ανδρέα Λοβέρδο, του οποίου το έργο στο υπουργείο Υγείας, ο ίδιος έχει εκθειάσει, ωστόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα ενδεχομένως να μην έχει «την πλήρη εικόνα» γιατί εισήλθε τώρα στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε πως η χώρα και η κυβέρνηση έχουν μια επιλογή: να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις και η πορεία που έχει χαραχθεί για την έξοδο από την κρίση.

«Αν πισωγυρίσει, ούτως ή άλλως και η χώρα θα καταστραφεί και η κυβέρνηση θα πέσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των απολυμένων καθαριστριών, επανέλαβε ότι πρέπει το υπουργείο Οικονομικών «να βγει να εξηγήσει» τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την απόλυσή τους, καθώς η κοινή γνώμη «ακούει μόνο τη μια πλευρά».

Ο κ. Γεωργιάδης, απάντησε σε όσους τον επικρίνουν για την συχνή του παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας πως κάθε πολιτικός, οφείλει να εξηγεί γιατί λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και πως κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι είναι «γλάστρα» ή ότι «δεν έχει τι να κάνει».

Μάλιστα είπε πως ο ίδιος κατάφερε να προχωρήσουν χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις στο χώρο της υγείας ενώ τώρα η «σύγκρουση» Λοβέρδου – Μητσοτάκη, αφορά 250 άτομα.

Σχετικά άρθρα