Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό: “Να δημιουργήσουμε ξανά μεσαία τάξη”

Εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό: “Να δημιουργήσουμε ξανά μεσαία τάξη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Νέα Δημοκρατία, Φορολογία,

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στους κόλπους της κυβέρνησης, αλλά και γενικότερα σε επίπεδο βουλευτών και στελεχών για τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο το προσεχές διάστημα προκειμένου να ανακοπή το κύμα  οργής στη κοινωνία, που μπορεί να οδηγήσει σε συρρίκνωση των ποσοστών της παράταξης οποτεδήποτε γίνουν εθνικές εκλογές.

Ήδη ο κ. Σαμαράς έχει γίνει αποδέκτης εισηγήσεων ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει στροφή και να αποδείξει στη πράξη ότι

-συμπεριφέρεται με δικαιοσύνη στους οικονομικά αδύναμους,

-θα δώσει λύση σε καθημερινά προβλήματα,

-θα αντιπαρατεθεί με τους ολιγάρχες,

-θα σκληρύνει τη διαπραγματευτική της στάση  απέναντι στους δανειστές,

-θα αναζωογονήσει την αγορά στηρίζοντας τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα,

-θα στηρίξει τον αγροτικό κόσμο,

-θα δώσει σημάδια για τη βελτίωση της απασχόλησης.

Είναι χαρακτηριστικά τα λεγόμενα στο tribune.gr, βουλευτή της ΝΔ που δεν έχει αναλάβει υπουργικά καθήκοντα, ότι  «η κοινωνία πλέον περιμένει να δει τα οφέλη που της έχουμε υποσχεθεί, μετά το πρωτογενές πλεόνασμα. Πρέπει να μειώσουμε άμεσα τη φορολογία, όπως έχει υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, αλλά και να σταματήσουμε τις ακραίες αντικοινωνικές πολιτικές χτυπώντας αδύναμους όπως οι άνεργοι και οι καθαρίστριες. Το λέμε αλλά δεν το κάνουμε, ότι επιτέλους πρέπει να πληρώσει και ο μεγάλος πλούτος».

Στη πλειοψηφία τους άλλωστε οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, περιμένουν να δουν να γίνονται πράξη έστω και σταδιακά οι δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά, πριν από τις ευρωεκλογές για

-μείωση της φορολογίας των πολιτών,

-μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων,

-σταδιακή κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης,

-μείωση του ΦΠΑ,

-ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,

-επανεξέταση μέτρων που έπληξαν τη μεσαία τάξη.

Αυτές οι κινήσεις είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν άμεσα, λένε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, ώστε να ανακοινωθούν νωρίς νωρίς , αμέσως μετά τη θερινή ραστώνη και να λειτουργήσουν ως αντίβαρο για τις αντιδράσεις που θα έχουν δημιουργηθεί στη κοινωνία λόγω των μεγάλων φόρων θα έχουν κληθεί να πληρώσουν με την αποστολή των εκκαθαριστικών της εφορίας.

Μάλιστα τονίζουν ότι  «δεν είναι δυνατόν η φιλελεύθερη παράταξη, να αφήνει το ΠΑΣΟΚ να παίζει μόνο του μπάλα στο δικό της γήπεδο», εννοώντας τους χώρους των μικρομεσαίων επιχειρηματιών,  των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων, του στελεχιακού δυναμικού των επιχειρήσεων, αλλά και των αγροτών που η Νέα Δημοκρατία είχε κερδίσει επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή.

Στο πλαίσιο αυτό ,βέβαια,  αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα πρέπει να στραφεί σε λαϊκισμούς, αλλά να αποδείξει με αποφάσεις και πράξεις ότι στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, αντιστέκεται στις πιέσεις που δέχεται από μεγαλοσυμφέροντα, δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, δεν παραμένει προσκολλημένη σε ιδεοληψίες νεοφιλελεύθερης προέλευσης που της έκαναν τη μεγάλη ζημιά στις ευρωεκλογές, θυμίζοντας κυρίως την περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

«Δεν είναι μόνο οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ή η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, το πρόβλημα», σημείωνε στο tribune.gr, ο βουλευτής εκτός κυβέρνησης της ΝΔ. «Το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε εκ νέου τη μεσαία τάξη. Μόνο τότε θα μπορούμε να πούμε ότι σώσαμε τη χώρα».

Άλλωστε τις ίδιες εισηγήσεις είχε δεχτεί προεκλογικά και συνεχίζει να δέχεται ο πρωθυπουργός , εκτός από βουλευτές του και από τους εκπροσώπους της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Σχετικά άρθρα