Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι πρότεινε ο Καμμένος για τα Σκόπια – “Εμπιστοσύνη στον Κοτζιά”

Τι πρότεινε ο Καμμένος για τα Σκόπια – “Εμπιστοσύνη στον Κοτζιά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Βαλκάνια, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος, Σκόπια, ΣΥΡΙΖΑ,

«Δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας» τόνισε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝ.ΕΛ. ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να κάνει κυβίστηση ή αλλαγή πορείας στο ζήτημα αυτό.

Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε οποιαδήποτε λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με τον Ελληνικό όρο «Μακεδονία», συμπεριλαμβανόμενων και λύσεων όπως το «Άνω Μακεδονία» ή το «Νέα Μακεδονία».

Ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. δεσμεύονται ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση κι επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, ο οποίος «όταν ήρθε η στιγμή δεν δέχθηκε σχέδιο Ανάν» για το Κυπριακό.

Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι αν τελικώς υπάρξει λύση που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», τότε οι ΑΝ.ΕΛ. θα ζητήσουν την σύγκλιση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, όπου και θα δηλώσουν την διαφωνία τους, ενώ θύμισε και στις προηγούμενες φορές που οι ΑΝ.ΕΛ. ψήφισαν διαφορετικά από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν διαφώνησαν με κάποια κυβερνητική πρωτοβουλία.

«Λύση που δεν θα πληγώνει την Ελλάδα»

Ο Π. Καμμένος παρατήρησε ότι «είναι η ώρα να λυθεί το θέμα των Σκοπίων» παροτρύνοντας την ΠΓΔΜ να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα για να μπορέσει να απολαύσει ασφάλεια κι επενδύσεις.

Ο Π. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι ο δρόμος της ΠΓΔΜ για την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ περνά από την επίλυση του ζητήματος του ονόματος με μία λύση που «δεν θα πληγώνει την Ελλάδα».

Παράλληλα, πρότεινε ότι υπάρχουν Σλαβικοί όροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την γειτονική χώρα, όπως το Βαρντάσκα, η ονομασία δηλαδή της ΠΓΔΜ, πριν δημιουργηθεί το Μακεδονικό.

Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι «η Μακεδονία είναι μία κι Ελληνική», όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά στο παρελθόν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής.

Ο Π. Καμμένος επέμεινε ότι η απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992, αλλά κι η σχετική απόφαση της Λισαβόνας από την μεριά της Ε.Ε. ισχύουν ακόμα.

Ο Π. Καμμένος κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι ως υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε συμφωνία με τον όρο «Μακεδονία» κάνοντας «την πρώτη προδοσία», ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο έγκλημα» την ενδιάμεση συμφωνία του 1995.

«Η Ν.Δ. είναι με το Βουκουρέστι του Καραμανλή ή με το Βουκουρέστι της Μπακογιάννη;»

Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι το βέτο του Κ. Καραμανλή το 2007 στο Βουκουρέστι δεν περιλάμβανε τον όρο «Μακεδονία» σχολιάζοντας ότι το Βουκουρέστι «δεν είναι το Βουκουρέστι που έχει στο μυαλό της η κ. Μπακογιάννη, όταν ο Κ. Καραμανλής έθεσε βέτο στην πολιτική της».

Ο Π. Καμμένος κάλεσε την Ν.Δ. να τοποθετηθεί παίρνοντας θέση για τον αν είναι «με το Βουκουρέστι του Καραμανλή ή με το Βουκουρέστι της Μπακογιάννη», ενώ άφησε υπονοούμενα για επιχειρηματίες που πιέζουν για λύση στο ζήτημα, ακόμα κι αν αυτό απαιτεί παράδοση του όρου «Μακεδονία».

«Παραλάβαμε μια χώρα-παρία και την φέραμε ηγέτιδα σε όλα τα μέτωπα»

Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ακόμα ότι «η τρίτη αξιολόγηση τελειώνει χωρίς ένα δημοσιονομικό μέτρο» αναφερόμενος εκτενώς στην θετική πορεία των οικονομικών δεικτών.

Ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι «παραλάβαμε μια χώρα-παρία και την φέραμε ηγέτιδα σε όλα τα μέτωπα» τονίζοντας την πάταξη της διαφθοράς που είχε θετική επίπτωση στην οικονομία.

«Με το που κόπηκε το πλιάτσικο κατάφερε να ανασάνει η οικονομία» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Π. Καμμένος σημειώνοντας ότι «συγκρουστήκαμε με κακοποιούς που είχαν στα χέρια τους την πλειονότητα των ΜΜΕ» παρατηρώντας ότι «εμείς μείναμε όρθιοι κι αυτοί σέρνονται στην Δικαιοσύνη».

Σχετικά άρθρα