Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

2.000 Τούρκοι διέφυγαν στην Ελλάδα αλλά τρέμουν τους πράκτορες του Ερντογάν

2.000 Τούρκοι διέφυγαν στην Ελλάδα αλλά τρέμουν τους πράκτορες του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πραξικόπημα Τουρκία, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Σχεδόν 2.000 Τούρκοι διέφυγαν στην Ελλάδα, προκειμένου να γλιτώσουν από τις «εκκαθαρίσεις» στην πατρίδα τους, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με την Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

«Το μακρύ χέρι του Ερντογάν βρίσκεται παντού», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ένας από τους Τούρκους που πέρασε παράτυπα στην Ελλάδα, ο 35χρονος δάσκαλος Ερντάλ, που εργαζόταν σε ιδιωτικό σχολείο μέχρι τα τέλη του 2016, όταν έχασε τη δουλειά του με διάταγμα του προέδρου Ερντογάν, βάσει του οποίου απολύθηκαν 30.000 εκπαιδευτικοί σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Ο 35χρονος θεωρεί ότι απειλείται η ζωή του, ενώ δήλωσε ότι οι Τούρκοι που έχουν διαφύγει στην Αθήνα αποφεύγουν να επικοινωνούν με e-mail και κινητά τηλέφωνα, καθώς παρακολουθούνται.

«Δεν είναι πια μυστικό ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ διαθέτει πολυάριθμους πληροφοριοδότες στην Ελλάδα», συμπληρώνει, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα με αυτή την εκτίμηση συμφωνούν κύκλοι των ελληνικών Αρχών ασφαλείας.

Οι Τούρκοι, οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα φοβούνται ακόμα περισσότερο από τότε, που λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο Κούρδος βουλευτής Γκάρο Παϊλάν έκανε λόγο, σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, για πληρωμένους δολοφόνους που καταδιώκουν στο εξωτερικό αντικαθεστωτικούς», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικά άρθρα