Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλάζιο “κίνημα” στήριξης των καθαριστριών σε αντίποινα για τον Λοβέρδο;

Γαλάζιο “κίνημα” στήριξης των καθαριστριών σε αντίποινα για τον Λοβέρδο;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Καζάνι που βράζει είναι η Νέα Δημοκρατία, με τους γαλάζιους βουλευτές να βάζουν στο στόχαστρο τον Ανδρέα Λοβέρδο μετά το θερμό επεισόδιο που προκάλεσε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο υπουργείο Παιδείας.

Τα τηλέφωνα των γαλάζιων βουλευτών και των στελεχών του κόμματος πήραν φωτιά και για πρώτη φορά όλοι συμφωνούσαν ότι η κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου μόνο τυχαία δεν ήταν.

«Είναι στην διπλή γραμμή του ΠΑΣΟΚ. Καταρχήν η κίνηση του Λοβέρδου δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει το δόγμα: Το ΠΑΣΟΚ για τα καλά μέτρα και η ΝΔ υπεύθυνη για τα αντιλαϊκά μέτρα» μας εξηγεί πολιτικός αναλυτής με στενές και ιδιαίτερες σχέσεις με την Νέα Δημοκρατία και προσθέτει ότι δεύτερο και σημαντικότερο είναι ότι «το ΠΑΣΟΚ θέλει να προσφέρει ξεκάθαρα τις υπηρεσίες του προς τον στον Αντώνη Σαμαρά χτυπώντας έναν υπουργό που ανήκει στην αντίπαλη ιστορικά οικογένεια. Το προηγούμενο διάστημα χτυπούσαν τον Καραμανλή, τώρα την οικογένεια Μητσοτάκη».

Το πιο ανησυχητικό όμως για τους γαλάζιους βουλευτές είναι ότι επικοινωνιακά το Μαξίμου με την αναβολή της απόφασης για τις απολύσεις στο υπουργείο Παιδείας δίνει λάθος μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

«Είμαστε με τις μεταρρυθμίσεις ή όχι» τονίζει στο Tribune.gr βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Γιατί στις καθαρίστριες είμαστε με τις μεταρρυθμίσεις και στέλνουμε τα ΜΑΤ ενώ στην περίπτωση Λοβέρδου δείχνουμε ότι διαπραγματευόμαστε τις μεταρρυθμίσεις» συμπληρώνει.

«Και αν είναι να πάρουμε μία φιλολαϊκή απόφαση αυτή γιατί πρέπει τις δάφνες να τις δώσουμε στον πράσινο υπουργό;» υπογραμμίζει ο γαλάζιος βουλευτής.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος που έχει δημιουργηθεί στην γαλάζια παράταξη έχει φτάσει και στο Μαξίμου ιδιαίτερα μετά και την δημόσια έκφραση που πήρε το ζήτημα με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη το πρωί που στήριξε ανοικτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες άλλα δύο μέλη της κυβέρνησης ετοιμάζονται να διαφοροποιηθούν και να εκφράσουν δημόσια την στήριξή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν τελικά επικρατήσει η λογική Λοβέρδου.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στο ΠΑΣΟΚ αφού θεωρούν ότι τα προσωπικά παιχνίδια του Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι μία απλή στιγμιαία επικοινωνιακή διαχείριση υπό το κράτος του πανικού που δεν ξεγελά πλέον κανέναν ψηφοφόρο.

«Μπορεί να κερδίζουν την θέση τους στα δελτία ειδήσεων, που έτσι κι αλλιώς έχουν την στήριξή τους, όμως τέτοιες κινήσεις δεν οδηγούν στην αλλαγή της κακής συνολικής εικόνας που έχει για το κόμμα μας ο κόσμος» μας λέει πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Με τις πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο να είναι το πιθανότερο σενάριο πολλοί είναι οι γαλάζιοι βουλευτές που θα προσπαθήσουν να διαφοροποιηθούν από την σκληρή οικονομική πολιτική που ακολουθείται προκειμένου να μπορούν να πάνε στην εκλογική τους περιφέρεια και να διεκδικήσουν τον σταυρό προτίμησης.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα δούμε πολλές και έντονες διαφοροποιήσεις όσο θα προχωράμε προς το φθινόπωρο ιδιαίτερα στις κρίσιμες περιφέρειες: Α και Β Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

«Μην εκπλαγείτε αν δείτε «κίνημα» γαλάζιας στήριξης από δυσαρεστημένους βουλευτές και πολιτευτές προς τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών» μας σημειώνουν με νόημα.

Σχετικά άρθρα