Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Σπύρος Σιδέρης
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Ο Κοτζιάς στον Καναδά στις 16 Ιανουαρίου σε Σύνοδο για τη Βόρεια Κορέα

Ο Κοτζιάς στον Καναδά στις 16 Ιανουαρίου σε Σύνοδο για τη Βόρεια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκος Κοτζιάς, Ρεξ Τίλερσον, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στο Βανκούβερ θα βρεθεί στις 16 Ιανουαρίου ο Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, για να συμμετάσχει στην ειδική Σύνοδο για την Βόρεια Κορέα που συνδιοργανώνουν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς σε επίπεδο ΥΠΕΞ.

Μετά από πολύμηνες συζητήσεις μεταξύ του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και της Καναδής ομολόγου του Κρίστια Φρίλαντ, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Βανκούβερ του Καναδά ειδική σύνοδος για την απειλή της Βόρειας Κορέας.

Στη σύνοδο θα προσκληθούν να συμμετάσχουν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στον Πόλεμο της Κορέας (1950-1953), σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Οι χώρες αυτές που προσωρινά θα αποκαλούνται «Vancouver Group», θα αποτελέσουν μέρος μιας διπλωματικής εκστρατείας, ώστε να αναγκαστεί το καθεστώς της Βόρειας Κορέας να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αποφευχθεί μια καταστροφική στρατιωτική εμπλοκή.

Τόσο ο Τίλερσον όσο και η Φρίλαντ έχουν εκφράσει την ελπίδα ότι ο ανασυγκροτημένος συνασπισμός θα βοηθήσει στην αποδυνάμωση της πυρηνικής κρίσης στη Βόρεια Κορέα που απειλεί την παγκόσμια Ειρήνη.

Η ανακοίνωση για την σύνοδο έγινε στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ στον Καναδά στις 19 Δεκεμβρίου 2017.

Σχετικά άρθρα