Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση πέτυχε πολιτική σταθερότητα – Ο κόσμος εμπιστεύεται τον Τσίπρα

Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση πέτυχε πολιτική σταθερότητα – Ο  κόσμος εμπιστεύεται τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πρόσφυγες,

Την άποψη ότι η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και όχι από πρόωρες εκλογές εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Aplha 9,89.

Όπως είπε θεωρεί ότι είναι δέσμευση του πρωθυπουργού η δήλωση ότι η ευημερία των αριθμών θα φτάσει και στους πολίτες. «Θα έρθει η ώρα των εκλογών και θα αναμετρηθούμε. Εκεί η κοινωνία θα έχει τον τελευταίο λόγο και πιστεύω ότι θα δώσει άλλη μια ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Με συγκίνηση μίλησε ο κ. Κουρουμπλής και για το γεύμα που παρέθεσε στο σπίτι του, την Πρωτοχρονιά, σε οικογένεια Σύρων προσφύγων με πέντε παιδιά.

Aναλυτικά τα όσα είπε ο Κουρουμπλής

Αναλυτικά ο Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε:

Για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα φτάσει και στον κόσμο η ευημερία των αριθμών

Αν κανείς δεν το δει με προκατάληψη, είναι μια δέσμευση που δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν φοβάται να την αναλάβει. Είναι μια ευθεία τοποθέτηση που έχει μέσα και το στοιχείο της δέσμευσης, γιατί κοντός ψαλμός αλληλούια. Το ‘ 18 θα είναι ένας κρίσιμος χρόνος για τις πολιτικές εξελίξεις, διότι το ‘19 ορίζει εκλογές.

Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να εμπεδώσει στη συνείδηση του κόσμου ότι είναι ένας πρωθυπουργός που υπηρετεί την κοινωνία, και αφού έχει αυτή τη λογική, όποια περιθώρια έχει κάθε φορά θα τα εξαντλεί για να γίνεται μια ανακατανομή του πλούτου σε δικαιότερη βάση.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Ο κόσμος γκρινιάζει, δυσκολεύεται, αλλά έχω την πεποίθηση, και σας το λέω σαν άνθρωπος που δεν είμαι του γραφείου, κυκλοφορώ μέσα στην κοινωνία ότι ο κόσμος εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά συνέπεια η πολιτική σταθερότητα η οποία έχει εμπεδωθεί στη χώρα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η Ελλάδα από αυτή τη μεγάλη δυσκολία. Ο κόσμος εμπιστεύεται ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Η ευθύνη του την συγκεκριμένη στιγμή είναι να υπερβεί το πολιτικό κόστος, και το κάνει, για να βγει η χώρα από αυτή τη δυσκολία.

Δεν νομίζω ότι η χώρα, έχει ανάγκη από εκλογές. Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Ακόμα περισσότερο αν λάβετε υπόψη τη ρευστότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Το προσφυγικό είναι ένα ανοιχτό ζήτημα, αυτά είναι τα ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε. Θα έρθει η ώρα των εκλογών και θα αναμετρηθούμε, και εκεί η κοινωνία θα έχει τον τελευταίο λόγο. Υπομονή χρειάζεται.

Η κυβέρνηση αυτή εξελέγη σε δύσκολες συνθήκες για μια τετραετία, και κατόρθωσε δυο πράγματα που δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς: Πολιτική σταθερότητα και να απορροφήσει τους κοινωνικούς κραδασμούς. Αυτό το έχει ανάγκη η χώρα, είναι αντιβίωση για τη χώρα.

Για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου και όλοι, ανεξαρτήτως ιδεολογικής διαφοράς, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είμαστε δημοκράτες, είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε στους θεσμούς, στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη… νομίζω λοιπόν ότι η δικαιοσύνη έχει την απόλυτη ευθύνη να προστατέψει το κύρος της χώρας.

Το έκανε και νομίζω ότι σε αυτό πνεύμα θα πρέπει να πορευθούμε. Θέλω να το πω με σαφήνεια, ότι η στάση αυτή δεν απορρέει από καμία εχθρική διάθεση προς την Τουρκία. Θα το κάναμε και για οποιονδήποτε άλλον από οποιαδήποτε χώρα και αν προερχόταν, και έτσι πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία.

Επειδή υπήρξα προϊστάμενος αυτών των επιτρόπων, πρέπει να σας πω ότι ποτέ δεν χρειάστηκε να τους πω μια κουβέντα, αν μου επιτρέπεται η έκφραση.

Νομίζω ότι είναι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη να διαχειριστούν και να χειριστούν ένα ζήτημα που στην συγκεκριμένη περίπτωση εμπίπτει και στα όρια των εθνικών ζητημάτων.

Για το πλοίο που προσάραξε στη Μύκονο

Είχαμε πρόβλημα με την ασφαλιστική εταιρία. Διότι ισχυρίστηκε ξαφνικά ότι ο πλοιοκτήτης δεν την είχε πληρώσει και ως εκ τούτου προέκυπταν θέματα.

Με τη λογική αυτή θα είχε μείνει εκεί αυτό το πλοίο έρμαιο της τύχης του. Ωστόσο με τη δουλειά που κάναμε από κοινού με τη Δημόσια Αρχή Λιμένων (ΔΑΛ) αυτές τις μέρες, κατορθώσαμε να αντλήσουμε τα καύσιμά του για να προλάβουμε το ενδεχόμενο ρύπανσης και να αρχίσουμε τις διαδικασίες για την απομάκρυνση του σκάφους.

Και εδώ θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, διότι εκείνο το σημείο που προσάραξε είναι από τα πιο δύσκολα όλου του Αιγαίου.

Έσωσαν το πλήρωμα που είχε μπει σε μια σπηλιά για να προφυλαχθεί. Οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού έσωσαν τους ναυτικούς, τηρώντας την παράδοση της ελληνικής ναυτοσύνης που θέλει να εξαντλούνται όλες οι προσπάθειες για τη διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας γίνονται πολλά πράγματα πρέπει να σας πω. Για πρώτη φορά ανελκύστηκε το πλοίο που μας δημιούργησε εκείνη την ταραχή τον Σεπτέμβριο. Η χώρα δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ. Θα ανελκύσουμε και άλλα πλοία.

Μέσα στο Γενάρη, σχεδιάζουμε να ανελκύσουμε δύο πλοία στο Πέραμα επίσης χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό δημόσιο. Τι γινόταν πριν; Αυτά που κάνουμε εμείς θα μπορούσαν να γίνουν και πριν. Αυτά θα εκτιμηθούν από τον κόσμο και ο κόσμος, πιστεύω θα δώσει άλλη μια ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα.

Για το τραπέζι στους πρόσφυγες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Είμαι από οικογένεια προσφυγική. Η μάνα μου ήρθε 7 χρονών από τον Πόντο, και μάλιστα ήρθε και Χριστούγεννα και μου περιέγραφε ήρθαν 50 οικογένειες από το χωριό της και τις άφησαν στην Αμφιλοχία.

Η γυναίκα μου είναι παιδί πολιτικών προσφύγων, και αυτοί έζησαν δύσκολες στιγμές όταν αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα για πολιτικούς λόγους.

Αυτή η πρωτοβουλία για εμάς ήταν φοβερή εμπειρία. Ένας πλούτος συναισθημάτων, 5 παιδάκια, τα οποία είναι από 6 μηνών μέχρι 9 ετών. Άμα ακούσετε την εμπειρία αυτών των ανθρώπων, το τι έζησαν. Έμειναν 2 ώρες μέσα στη θάλασσα, όταν ναυάγησαν.

Μου περιέγραφαν τη στιγμή που σχίστηκε η βάρκα τους, και μου έλεγαν ότι ήταν αυτοί και άλλα 9 άτομα, και 2 ώρες πάλευαν με τη θάλασσα. Μιλάμε για μια οικογένεια μεσαίας τάξης η οποία ζούσε στη Συρία.

Ήταν επιχειρηματίες και βρέθηκαν φτωχοί αφού καταστράφηκαν τα πάντα στη χώρα τους. Είπα σε αυτά τα παιδιά ότι από εδώ και πέρα θα έχετε ένα φίλο στη ζωή σας. Όταν άκουσε ο πατέρας της οικογένειας και την δική μου ιστορία, μου είπε ότι αρχίζει να γεννιέται μέσα του μια ελπίδα.

Σχετικά άρθρα