Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαγγελόπουλος: Η Δικαιοσύνη αρμόδια για τυχόν ποινικές ευθύνες του Κ. Σημίτη

Παπαγγελόπουλος: Η Δικαιοσύνη αρμόδια για τυχόν ποινικές ευθύνες του Κ. Σημίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Δικαστική Εξουσία, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σημίτης, Πόθεν Έσχες,

«Είναι εντελώς άδικο για τους εισαγγελείς και δικαστές της χώρας μας να τους αποδίδεται ότι είναι απέναντι στην κυβέρνηση στο θέμα της ηλεκτρονικής υποβολής πόθεν έσχες. Η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών είναι απόλυτα σύμφωνη με τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία, άλλωστε, απορρέει από την παλλαϊκή επιταγή για απόλυτη διαφάνεια σε όλους τους τομείς του δημοσίου βίου (…) Κάποιοι , ελάχιστοι, επαναλαμβάνω, δικαστικοί λειτουργοί παραβιάζουν τη διάκριση των εξουσιών και πολιτικολογούν κατά της κυβέρνησης».

Αυτά σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός προβλέπει νίκη του Αλ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές, ενώ ερωτηθείς για το εάν ο κ. Καραμανλής εκτιμά πως θα κληθεί να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας απαντά: «Αν χρειαστεί, ο Καραμανλής δεν θα διστάσει καθόλου».

Στο ερώτημα αν «με τον κ. Σημίτη υπάρχει θέμα», ο Δ. Παπαγγελόπουλος δίνει την εξής απάντηση: «Αν εννοείτε πολιτικό θέμα, εκτιμώ ευτυχώς όχι (…) αν εννοείτε ποινικό θέμα, δεν γνωρίζω. Αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη».

Κληθείς τέλος να πάρει θέση αν ο κ. Πρ. Παυλόπουλος «αξίζει μία δεύτερη θητεία στην Προεδρία», ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει: «Ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά κοινή παραδοχή, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό είναι ένας εξαίρετος Πρόεδρος».

Σχετικά άρθρα