Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκη Λοβέρδου στην κόντρα με τον Μητσοτάκη

Νίκη Λοβέρδου στην κόντρα με τον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Απολύσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Μάλλον με νίκη στα σημεία υπέρ του Ανδρέα Λοβέρδου θα λήξει η λήξει η πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα που ξέσπασε σήμερα μεταξύ του υπουργού Παιδείας και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά από τις αλλεπάλληλες επαφές του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τις συζητήσεις που έγιναν με τους δύο υπουργούς , ο κ. Σαμαράς είναι έτοιμος να προκρίνει λύση που βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην άποψη του υπουργού Παιδείας.

Σημειώνεται ότι η κόντρα των δυο υπουργών ξέσπασε για τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που θα απολυθούν, καθώς η διαθεσιμότητα τους λήγει την ερχόμενη Κυριακή.

Ο κ. Λοβέρδος ζητάει να παραμείνουν στην εργασία τους περισσότεροι από 850 διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης και το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήθελαν ο αριθμός τους να περιοριστεί στους 500, προκειμένου να πιαστούν τα νούμερα των απολύσεων που θέλει η τρόικα.

Προχωρώντας σε μια αμυντική κίνηση πριν από λίγο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε σε ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, με τροπολογία που θα καταθέσει αύριο, Παρασκευή, 13 Ιουνίου.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης.

Σχετικά άρθρα