Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ,

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διεμήνυσε στην ΚΟ κόμματος ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει φέτος για μπάνια», εκτιμώντας ότι θα σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις στη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας με βάση το κεντρικό πολιτικό συμπέρασμα ότι στις ευρωεκλογές το κ’όμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κέρδισε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο τον οποίο όπως είπε «έχει μπροστά του και θα είναι σκληρός» έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τη «διατήρηση της ηγεμονίας και την πολιτική πρωτοβουλία».

Αυτό το μετεκλογικό και πιθανότατα και προεκλογικό καλοκαίρι, είπε ο κ. Τσίπρας, υπάρχουν για την κοινωνία δύο επιλογές: Ή το Φθινόπωρο θα επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα και τη διαπραγμάτευση για το χρέος θα αναλάβουν οι διορισμένοι των Καννών και οι εντεταλμένοι των Γερμανών ή το Φθινόπωρο θα υπάρξει νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, η οποία θα αναλάβει να διαπραγματευθεί με τους δανειστές, με γνώμονα τη σωτηρία της κοινωνίας και του λαού και αυτό πρέπει να διαπερνά όλη την πολιτική μας δράση.

Το δεύτερο και ιδιαίτερα έντονο μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προς όσους ασκούν κριτική στην πολιτική του, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ενσωματώνεται στο σύστημα ήταν η διακήρυξή του ότι «είμαστε κλειστοί όσο δεν παίρνει στο δέλεαρ της εξουσίας, στην υποστολή του ριζοσπαστισμού μας, στο στρογγύλεμα των θέσεών μας για να γίνουμε δήθεν αποδεκτοί από πιο συντηρητικά στρώματα».

Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει την πολιτική συμμαχιών που ακολουθεί, σημειώνοντας: «είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία, στο διαφορετικό, στο διαφοροποιημένο, σε ρεύματα και τάσεις που ακόμα μας αντιμετωπίζουν με καχυποψία, σε συμμαχίες και συμμάχους που προωθούν έστω και ένα βήμα την ανατροπή, την αλλαγή, την υπόθεση της απελευθέρωσης της χώρας από την παγίδα των μνημονίων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καυστικός για τις επιλογές του πρωθυπουργού στον ανασχηματισμό μιλώντας για φωνακλάδες τηλεπαραθύρων και τοξικό ΠΑΣΟΚ που έλαβε θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Με την επιλογή Στουρνάρα ο κ. Σαμαράς, είπε ο κ. Τσίπρας, επιλέγει τη σύγκρουση. “Επιλέγει τον εκλεκτό του Βερολίνου για να εμποδίσει τις διαπραγματευτικές δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές.

Οι δικές μας δυνατότητες δεν θα πηγάζουν από τη στήριξη των συμφερόντων ή τις καλές σχέσεις με το Βερολίνο αλλά από τη στήριξη του λαού μας,” είπε ο Α. Τσίπρας.

Tέλος αναφερόμενος στην υπόθεση της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. τσίπρας είπε ότι “Παρακολουθούμε ένα σίριαλ βγαλμένο από τα παλιά, ένα σαφάρι εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων με στόχο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να κρατηθεί η κυβέρνηση στην εξουσία”, και κατέληξε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει άπραγος να παρακολουθεί τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής για τον λαό.

Σχετικά άρθρα