Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νόμος για διαχωρισμό στρατηγικών κακοπληρωτών – αδυνάμων: «Δεν μπορούν να κρυφτούν»

Νόμος για διαχωρισμό στρατηγικών κακοπληρωτών – αδυνάμων: «Δεν μπορούν να κρυφτούν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δάνεια, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ληξιπρόθεσμα Χρέη, Πλειστηριασμοί Ακινήτων, Πλειστηριασμός Πρώτης Κατοικίας, Πρώτη Κατοικία, Τράπεζες, Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,

Πρωτοβουλία για τη νομοθέτηση της διαφοροποίησης των στρατηγικών κακοπληρωτών από όσους πραγματικά αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπογραμμίζοντας εμφατικά πως δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Γ. Αμυρά, ο κ. Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε για το θέμα των πλειστηριασμών και διαβεβαίωσε ότι με τη ρύθμιση που έρχεται θα εντοπιστούν όσοι μπορούν να πληρώσουν αλλά δεν το κάνουν.

“Οι κακοπληρωτές είναι αδύνατον να κρυφτούν” είπε ο κ. Παπαδημητρίου και εξήγησε ότι η πραγματική εικόνα ενός οφειλέτη προκύπτει ξεκάθαρα από πλήθος στοιχείων όπως είναι η γενική περιουσιακή κατάστασή του, οι ειλικρινείς φορολογικές δηλώσεις του σε βάθος χρόνου, οι καταθέσεις του αλλά και ο έλεγχος που είναι δυνατό να διεξαχθεί σε βάθος τριετίας σχετικά με το εάν έχει μεταβιβάσει δολίως περιουσία σε άλλα πρόσωπα.

“Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του” δήλωσε, ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομίας και κατήγγειλε “παραπληροφόρηση” σε μερίδα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που δημιουργούν ανασφάλεια για το θέμα της πρώτης κατοικίας. Μάλιστα, ανέφερε ότι ήλεγξε ο ίδιος τα δημοσιεύματα περί πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και διαπίστωσε ότι δεν αληθεύουν.

“Όταν είδα και εγώ αυτά τα δημοσιεύματα επικοινώνησα με τις τράπεζες και μου είπαν ότι δεν ήταν πρώτες κατοικίες” πρόσθεσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε, δε ότι με βάση το ισχύον καθεστώς προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 280.000 ευρώ, δηλαδή παραπάνω από το 70% των οφειλετών. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση μεριμνά για τους ασθενέστερους και δεν τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι για να προστατέψει τους ισχυρούς.

Σχετικά άρθρα