Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λοβέρδος – Μητσοτάκης: Η πρώτη κόντρα με το βαθύ… παρασκήνιο

Λοβέρδος – Μητσοτάκης: Η πρώτη κόντρα με το βαθύ… παρασκήνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Στο Μαξίμου κλήθηκαν επειγόντως στο Κυριάκος Μητσοτάκης και Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσία του Βαγγέλη Βενιζέλου, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στον πόλεμο που ξέσπασε με αφορμή τα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Οι δύο υπουργοί Λοβέρδος και Μητσοτάκης, αποχώρησαν από το Μαξίμου χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ωστόσο ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «το θέμα πρέπει να λυθεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι».

Ομοίως και Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ανέφερε «θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέχρι το απόγευμα».

Σύμφωνα με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που δεν έβλεπαν θετικά την είσοδο του Ανδρέα Λοβέρδου στην κυβέρνηση, τόνιζαν ότι ο νέος υπουργός Παιδείας ακολουθεί την ίδια επικοινωνιακή στρατηγική που είχε και επί κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου.

Θύμιζαν με νόημα τις απίστευτες ανατροπές που περνούσαν και αυτός επικοινωνούσε έντεχνα με την βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης το ζήτημα των άγαμων θυγατέρων!

“Θα δούμε πολλά με τον Λοβέρδο” σημείωναν στο Tribune και υπογράμμιζαν “Είναι τυχαίο δε ότι η κίνηση αυτή είναι κατά του Κυριάκου; Ξέρει τι κάνει, πάντα”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος«, οι υπουργοί Παιδείας Α. Λοβέρδος, Εσωτερικών Α. Ντινόπουλος και Μεταφορών Μ. Χρυσοχοίδης αιφνιδάστηκαν χθες βρίσκοντας στο γραφείο τους την επιστολή που τους υπενθύμιζε τις ενέργειες που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και οι οποίες πρέπει να γίνουν άμεσα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τους ζητά να προχωρήσουν στην αξιολόγηση συγκεκριμένων δομών του κράτους (εποπτευόμενες ΔΕΚΟ) βάσει των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση αλλά και των συμφωνιών με την τρόικα, καθώς και στην άμεση προώθηση της αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία.

Η αξιολόγηση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Ιουλίου.

Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος ενημερώνεται από τον Κ. Μητσοτάκη για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας που αφορά διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, ο υπουργός Εσωτερικών Α. Ντινόπουλος για το αντίστοιχο πρόγραμμα στους δήμους και τις περιφέρειες και ο υπουργός Μεταφορών για την προβλεπόμενη μείωση προσωπικού στις εταιρείες συγκοινωνιών.

Στο υπουργείο Παιδείας «βλέπουν» την έξοδο 400 διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, ενώ πλέον τίθεται άμεσα θέμα μείωσης του προσωπικού των ΔΕΚΟ, με πρώτες τις συγκοινωνίες.

Ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει αμετακίνητος από τη θέση ότι πρέπει να τηρηθεί η έως τώρα συμφωνία και να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις για περίπου 500, ώστε οι υπόλοιποι να αποχωρήσουν και να επιτευχθεί ο στόχος για 15.000 απολύσεις τη διετία 2013-2014.

Ο κ. Λοβέρδος στον αντίποδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, ζητεί πλήρωση των οργανογραμμάτων των πανεπιστημίων, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προκηρυχθούν περισσότερες από 800 θέσεις, άποψη με την οποία είχε συνταχθεί και ο προκάτοχός του κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.

Σχετικά άρθρα