Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Η ΕΡΤ σύντομα θα επιστρέψει στην υπηρεσία της Δημοκρατίας

Τσίπρας: Η ΕΡΤ σύντομα θα επιστρέψει στην υπηρεσία της Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας, ΕΡΤ, Πάνος Καμμένος,

«Πριν από ένα χρόνο είχαμε αντιδημοκρατική εκτροπή και πραξικόπημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή, παρουσία της εκλεγμένης περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου.

«Μετά από ένα χρόνο γνωρίζουμε ότι φίμωσαν την ΕΡΤ γιατί έτσι το ζήτησαν οι τεχνοκράτες της Τρόικας, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, γιατί δεν αντέχουν την πλουραλιστική ενημέρωση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η ΕΡΤ έγινε σύμβολο αγώνα.

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα κακέκτυπο «τύπου ΥΕΝΕΔ» που αντικατέστησε την ΕΡΤ, δίνοντας την υπόσχεση ότι «σύντομα η ΕΡΤ θα επιστρέψει στην υπηρεσία της δημοκρατίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης».

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποτελούν παράδειγμα αγώνα», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ζητώντας κινητοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων προκείμενου να ανατραπεί η υπάρχουσα κατάσταση και να ανοίξει η ΕΡΤ.

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων της ήταν το πιο ηχηρό δείγμα μιας αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, ιδιωτικοποιεί ή κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις, απολύει εργαζομένους, καταργεί ασφαλιστικά και άλλα εργασιακά δικαιώματα για ένα και μόνο στόχο: Να ενισχύσει τους μονοπωλιακούς ομίλους» είπε με τη σειρά του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ζητώντας το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.

Σχετικά άρθρα