Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Τσίπρας “κόντυνε” και άλλο τον Μητσοτάκη – Σκληρό “πέσιμο” σε Σαμαρά

Πώς ο Τσίπρας “κόντυνε” και άλλο τον Μητσοτάκη – Σκληρό “πέσιμο” σε Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Ελευσίνα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα όσα είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς στις ομιλίες του στο συνέδριο του κόμματος εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου στην Ελευσίνα.

Την ώρα που στις κομματικές εργασίες της ΝΔ επιβεβαιωνόταν η… τριαρχία στη γαλάζια πολυκατοικία και πως ο Αντώνης Σαμαράς για ακόμη μία φορά παρά τις ενωτικές πομφόλυγες “επέβαλε” τη σκληρή δεξιά και συντηρητική ατζέντα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι βάζοντας στο “κάδρο” κυρίως – και όχι παραδόξως – τον πρώην πρωθυπουργό και όχι τον νυν πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τον τρόπο αυτόν ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε πολιτικά το μήνυμα πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι αυτός που είναι ο πραγματικός ιδεολογικός και πολιτικός πατρώνας του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις ευλογίες του οποίου εξάλλου αναρριχήθηκε στην ηγεσία της συντηρητικής παράταξης ο νυν πρόεδρος.

Τούτων δοθέντων ο Πρωθυπουργός, στοχοποιώντας το “φάντασμα” του Αντώνη Σαμαρά εντέχνως παρουσίασε ούτε λίγο ούτε πολύ τον αυτοανακυρηχθέντα “εν αναμονή πρωθυπουργό” ως… πιόνι του πρώην πρωθυπουργού.

“Πρόκειται για θράσος να βγαίνει απο τη κρυψώνα του ο κ. Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ και να μας κουνάει το δάχτυλο” σημείωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως αυτό το έπραξε “χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για τίποτε απο όσα έκανε δυόμισι χρόνια. Ούτε γιατί έστειλε την οικονομία στα βάθη, ούτε γιατί έστειλε την ανεργία στα ύψη, ούτε γιατί επέβαλε ζούγκλα στα εργασιακά, ούτε γιατί χάιδευε τους νεοναζί, ούτε γιατί έκανε την καταστολή καθημερινό φαινόμενο.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός διατύπωσε μία… ρητορική απορία που του γεννήθηκε: “Αφού όλα τα έκανε τόσο καλά η ΝΔ, γιατί ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε στο συνέδριό τους, ότι αλλάζει το κόμμα εκ βάθρων; να τόσο επιτυχημένο κόμμα, που θα έβγαζε την Ελλάδα από την κρίση, γιατί αλήθεια να το αλλάξει;”

Για να δώσει ο ίδιος την απάντηση αμέσως μετά: “Γιατί έχουν κάνει την κοροϊδία κανόνα και την εξαπάτηση κατευθυντήρια αρχή, να γιατί. Και γιατί, επίσης, επιχειρούν να κάνουν ότι κι ο Μανολιός της γνωστής λαϊκής ρήσης. Να αλλάξουν πρόσωπα και κουστούμια, για να φορέσουν πάλι στους Έλληνες το παλιό καπίστρι”.

Διαβάστε εδώ τι είπε ο Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ

Σχετικά άρθρα