Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συζητάνε με ΣΥΡΙΖΑ – κοιτάνε πώς θα “ξεφορτωθούν” τον Βενιζέλο

Συζητάνε με ΣΥΡΙΖΑ – κοιτάνε πώς θα “ξεφορτωθούν” τον Βενιζέλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με πολλά στελέχη του να βλέπουν προς ΣΥΡΙΖΑ και να μην το κρύβουν, προσπάθησε στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου να δώσει στην κυβέρνηση “κεντρώο προφίλ”, όχι γιατί φυσικά τον ενδιαφέρει τι θα πει η κοινωνία, αλλά γιατί φοβάται ότι σύντομα η “πέμπτη φάλαγγα”, όπως εκείνος αποκάλεσε τα στελέχη που έχουν κουραστεί να παρακολουθούν τη Νέα Δημοκρατία, του ετοιμάζει χοντρό “πολιτικό χουνέρι”.

“Είναι γνωστό ότι μιλάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι απευθείας, αλλά μέσω εκείνου που κάθεται στο παρασκήνιο και τον ακούει ο Τσίπρας”, μας είπαν με σαφέστατο υπονοούμενο όσοι ξέρουν καλά πρόσωπα, πράγματα και πολιτικές φιλίες. “Μιλάνε για να βρούνε τρόπο να την κάνουν… αριστερά δίχως να μείνουν στον αέρα. Σκοπός τους όμως είναι, ξεκάθαρο αυτό, να μείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον αέρα”.

Με την κλεψύδρα της συγκυβέρνησης να ξεμένει από άμμο, ήδη στις Βρυξέλλες ακούγεται θετικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας αλλάζει προφίλ, στήριξε και στο όνομα της δημοκρατικής διαδικασίας το δικαίωμα του Γιούνκερ να είναι υποψήφιος και αυτό προωθεί την εναλλακτική μιας άλλης συγκυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη αυτής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με άλλες ηγεσίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει κάθε λόγο να αγχώνεται γιατί ξέρει ότι είναι ο πρώτος που θα την “πληρώσει”.

“Συζητιέται έντονα ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν και σχέδιο β. Σύμφωνα με αυτό δεν θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά θα ανατρέψουν τον Βενιζέλο και με νέα ηγεσία θα συγκυβερνήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ”, μας είπε δημοσιογραφική πηγή που μαθαίνει το ρεπορτάζ με συνοδεία από ουίσκι και φιστίκια.

Ήδη μάλιστα κάποιοι έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τα “κέντρα” ότι μπορεί να βρεθεί λύση δίκαιη και ικανοποιητική αρκεί να μην είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρχηγός. Ακούγεται μάλιστα ότι και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, δεν είναι τυχαίο ότι απέσυρε τη στήριξή του από την Ελιά ενώ αρχικά είχε φωτογραφηθεί στην πρώτη σειρά. Ο Κώστας Σημίτης που αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με υπουργό Οικονομικών και Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος δύο δικούς του ανθρώπους.

“Το μόνο που κρατάει αυτή την κυβέρνηση είναι η μεγάλη μοναξιά που νιώθουν Βενιζέλος και Σαμαράς. Ο ένας βάζει πλάτη στον άλλον, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι υπάρχουν ο ένας χάρη στον άλλον”. Γι’ αυτό κι ο πρωθυπουργός αρχίζει και βγάζει τον Βενιζέλο στην σέντρα, ως συγκυβερνήτη του. “Αυτοί οι δύο το έχουν καταλάβει. Μαζί θα επιβιώσουν πολιτικά ή μαζί θα τελειώσουν”.

Σχετικά άρθρα