Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανατροπή στην προεδρική “αριθμητική” του Μαξίμου, ανεξάρτητοι βουλευτές “κοιτάνε” προς ΣΥΡΙΖΑ

Ανατροπή στην προεδρική “αριθμητική” του Μαξίμου, ανεξάρτητοι βουλευτές “κοιτάνε” προς ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Βουλή των Ελλήνων, Ευάγγελος Βενιζέλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

Μπορεί στο Μαξίμου να κάθονται και να κάνουν αριθμητική πρώτης δημοτικού, για να τους βγουν τα “κουκιά” της υποτιθέμενης “προεδρικής πλειοψηφίας”, αλλά όλα αυτά είναι όνειρα θερινής νυχτός, όπως μας εμπιστεύτηκαν καλά ενημερωμένες πηγές μας.

Όπως μας είπαν άνθρωποι που έχουν κεντρική πληροφόρηση, ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης είναι ορισμένος και θα εξαντληθεί πολύ πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήδη όλοι συζητάνε για την επόμενη ημέρα, στην οποία βλέπουν την ισχυρή πιθανότητα συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, με άλλες όμως ηγεσίες, όπως έχει προαναγγείλει κι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ. Αυτή η προοπτική, αν κλειδώσει, καθιστά αχρείαστους το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου “που έχει φάει τα ψωμιά του” και “ήρθε η ώρα να φύγει” γιατί η κοινωνία δεν έχει πολλές αντοχές με τους υπάρχοντες συγκυβερνήτες.

“Η αλλαγή ηγεσίας και στα δύο κόμματα θα ανοίξει το δρόμο σε βουλευτές -που τώρα είναι ανεξάρτητοι- να επιστρέψουν σε αυτά, ώστε και να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους και δίχως μάλιστα τα μνημονιακά βαρίδια”.

Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, ότι πολλοί από τους ανεξάρτητους βουλευτές “κοιτάνε” προς ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να προσχωρήσουν σε αυτόν, αλλά για να δουν εάν θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς η διακριτική -μέχρι στιγμής- προσέγγιση που γίνεται μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γαλάζιων στελεχών, μια προσέγγιση που αν και την υποψιάζονται στο Μαξίμου δυσκολεύονται να την προσωποποιήσουν. Με άλλα λόγια, κάτι έχουν ακούσει αλλά μέχρις εκεί.

Η συγκυβέρνηση που θέλει πάση θυσία να παραμείνει στα πράγματα, αν και πλέον έχει αρχίσει να σχηματίζεται η “εναλλακτική” της, κάθεται και μετράει για να βρει τις 180 ψήφους που απαιτούνται για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Για να το πετύχουν αυτό μιλάνε στους ανεξάρτητους βουλευτές για… μονόδρομο, τόσο στη διακυβέρνηση της χώρας, όσο και στην παραμονή των ανεξάρτητων στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Δεν έχουν καταλάβει, ή το αποκρύπτουν, ότι χωρίς Σαμαρά και Βενιζέλο στις ηγεσίες, πολλοί ανεξάρτητοι θα πάψουν να είναι “ανεξάρτητοι”, οπότε θα επαναπατριστούν και ότι η πιθανότητα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ βγάζει τη χώρα από το αδιέξοδο της υποτιθέμενης ακυβερνησίας.

Η αγωνία Σαμαρά – Βενιζέλου είναι να εξασφαλίσουν τις ψήφους των βουλευτών πριν εκείνοι συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν κι αλλιώς… Ή , να το πούμε κι αυτό, πριν τα “βρει” ο Αλέξης Τσίπρας με εκείνους μέσα από τη ΝΔ που σχεδιάζουν την ανατροπή Σαμαρά.

Σχετικά άρθρα