Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν στην Κομοτηνή: Πώς τον υποδέχθηκαν στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ (βίντεο)

Ερντογάν στην Κομοτηνή: Πώς τον υποδέχθηκαν στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βίντεο, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Κομοτηνή, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Ερντογάν έφτασε στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ στην Κομοτηνή λίγο μετά τις 12:20, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή, με αρκετούς κατοίκους να κρέμονται στα τζάμια για να δουν τον Τούρκο πρόεδρο.

Αφού κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, κατευθύνθηκε χωρίς χρονοτριβή στο εσωτερικό του τζαμιού για να προσεχυηθεί.

Λίγο νωρίτερα, περίπου στις 11.45 π.μ., είχαν φτάσει εκεί και οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ, τους οποίους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Νετζάτ Χουσείν, οι οποίοι περίμεναν στον αύλειο χώρο του τεμένους, καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος σε αυτό.

Νωρίτερα έφτασε ο δήμαρχος του Οσμάν Σατζή Προύσας, Μουσταφά Ντουντάρ, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Δροσιά του δήμου Αρριανών, ενημερώνοντας ότι δεν έχουν έρθει λεωφορεία από τη γείτονα χώρα και δηλώνοντας ότι οι πρόεδροι των δύο κρατών πρέπει να συνεργαστούν για το καλό των δύο λαών.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη στον χώρο, πάνω από 30 αστυνομικοί περιφρουρούν το τέμενος, ενώ για την είσοδο σε αυτό απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος

Πάρα πολλοί δημοσιογράφοι τόσο από Ελλάδα όσο και από Τουρκία, αλλά και αντιπρόσωποι από διεθνή δίκτυα βρίσκονται στον χώρο του τζαμιού Κιρ Μαχαλέ.

Σχετικά άρθρα