Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάφα από τον “Φιλελεύθερο” για το πόθεν έσχες Τσίπρα-Μπαζιάνα

Γκάφα από τον “Φιλελεύθερο” για το πόθεν έσχες Τσίπρα-Μπαζιάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Επιτροπή της Βουλής για το Πόθεν Έσχες, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρέβα Μητσοτάκη, Μπέττυ Μπαζιάνα, Πόθεν Έσχες,

Πρωτοσέλιδη γκάφα από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Τάκης Σπηλιόπουλος και η εφημερίδα αξιολόγησε ως δεύτερο θέμα της προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού δεν κάνει δήλωση πόθεν έσχες επειδή έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Ουδέν αναληθέστερον! Η Μπέτυ Μπαζιάνα έχει καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες. Όμως ο «Φιλελεύθερος» δεν περίμενε να το διαπιστώσει με την δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες.

Γιατί άραγε έσπευσε η εφημερίδα να αναπαράξει τέτοιο ψέμα;

Και αν μη τι άλλο, γιατί δεν επιδεικνύει και την ίδια σπουδή για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη και της συζύγου του, το οποίο… αναζητείται;

Δείτε το πόθεν έσχες Τσίπρα – Μπαζιάνα

Η δήλωση του πρωθυπουργού περιλαμβάνει και τα περιουσιακά στοιχεία της συντρόφου του Περιστέρας Μπαζιάνα

Στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες δόθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης υπουργών και βουλευτών έτους 2016 (χρήσης 2015). Σύμφωνα με το εημερωτικό έγγραφο της προέδρου της επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου κατατέθηκαν εννιακόσιες είκοσι πέντε (925) «πόθεν έσχε», ενώ εννέα (9) υπόχρεοι δεν υπέβαλαν Δήλωση, ως όφειλαν.

Στον πίνακα των εσόδων ο κ. Τσίπρας δηλώνει περίπου 68.000 ευρώ και συγκεκριμένα: Συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες 19.336 ευρώ, ως «άλλη περίπτωση» που συνήθως είναι η αφορολόγητη βουλευτική αποζημίωση 45.769, 46 ευρώ, «από ακίνητα» 1.740 ευρώ, μερίσματα και τόκοι 1,72 ευρώ και«άλλη περίπτωση» 947,42 ευρώ.

Η κυρία Μαζιάνα δηλώνει 13.694,2 ευρώ ως καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και 1,08 ευρώ από τόκους καταθέσεων.
Επίσης η σύζυγος του πρωθυπουργού διατηρεί θυρίδα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας που «άνοιξε» το 2013.

Συνολικά έξι τραπεζικούς λογαριασμούς διατηρεί ο κ. Τσίπρας σε τραπεζικά καταστήματα της Ελλάδας. Οι συνολικές του καταθέσεις ωστόσο δεν ξεπερνούν 7.000 ευρώ. Επίσης, η κυρία Μπαζιάνα διατηρεί επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα με περίπου 19.000 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 11 τ.μ. στην Αθήνα ενώ η σύζυγός του κάτοχος οικοπέδου 292 τ.μ. στην Αρτέμιδα με έτος κτήσης το 2011 (γονική παροχή).

Ο κ. Τσίπρας διατηρεί στην κατοχή του μοτοσυκλέτα 650 κ.ε ενώ η σύζυγός του απέκτησε ΙΧ 1.200 κ.ε. το 2013 έναντι 14.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα