Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτίου: Σημαντικές αυξήσεις στα οικογενειακά επιδόματα, καμία μεταβολή στα αναπηρικά

Φωτίου: Σημαντικές αυξήσεις στα οικογενειακά επιδόματα, καμία μεταβολή στα αναπηρικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Επιδόματα, Θεανώ Φωτίου, Οικογενειακό Επίδομα, Οικονομική Ενίσχυση, Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Δεν υπάρχει μεταβολή στα αναπηρικά επιδόματα τόνισε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου προσθέτοντας ότι οι όποιες αλλαγές είναι προς το καλύτερο παρά την κινδυνολογία ορισμένων ΜΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Τα αναπηρικά επιδόματα θα αποδίδονται από τον ΟΠΕΚΑ (παλιός ΟΓΑ) που γίνεται προσπάθεια ώστε να καταβάλλονται κάθε μήνα».

Η κ. Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι εισάγεται ο «ηλεκτρονικός φάκελος αναπηρίας» που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

«Αντί για κόφτης υπήρξε δότης» για τα οικογενειακά επιδόματα που συνολικά θα φτάσουν στο ύψος 910 εκ. ευρώ το 2018 για φέτος από τα 650 εκ. που ήταν φέτος.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις αυξήσεις στις εισοδηματικές κατηγορίες που λαμβάνουν το οικογενειακό επίδομα.

“Σχεδόν διπλασιάζονται τα οικογενειακά επιδόματα στην πρώτη κατηγορία όπου για το πρώτο παιδί γίνεται από 40 στα 70 ευρώ, δεύτερο παιδί από 80 που ήταν αυξάνεται στα 140 ευρώ και το τρίτο παιδί από 240 στα 280 ευρώ.

Για κάθε παιδί μετά το τρίτο θα προστίθενται 140. Ενώ αυξάνονται τα επιδόματα και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ανάλογα με το πόσα παιδιά έχεις αυξάνεται το εισοδηματικό όριο που τους περιλαμβάνει.

Ειδικότερα για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους στην α’ εισοδηματική κατηγορία που αφορά 250.000 αυξάνεται κατά 35 ευρώ από όσα έπαιρνε.

Στη δεύτερη και τρίτη εισοδηματική κατηγορία θα υπάρξουν μικρές μειώσεις. Για το σύνολο των οικογενειών προσπαθούμε να δώσουμε μια ανάσα”, τόνισε η κ. Φωτίου.

Επιπλέον θα υπάρξουν θα αυξηθούν τα σχολικά γεύματα και η δωρεάν είσοδος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σχετικά άρθρα