Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκουρλέτης: Χωρίς πολιτική νομιμοποίηση η νέα Κυβέρνηση

Σκουρλέτης: Χωρίς πολιτική νομιμοποίηση η νέα Κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Στουρνάρας, Γκίκας Χαρδούβελης, Κυβερνητικός Ανασχηματισμός, Μάριο Ντράγκι, Πάνος Σκουρλέτης, ΣΥΡΙΖΑ,

Τη νέα Κυβέρνηση που προκύπτει από τον χθεσινό ανασχηματισμό σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη «είναι μια κυβέρνηση η οποία είναι χωρίς καύσιμα, δεν έχει να πει κάτι καινούργιο και φαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της συγκυρίας», ενώ με δεδομένα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών η νέα κυβέρνηση «ξεκινά με τη σφραγίδα της έλλειψης πολιτικής νομιμοποίησης».

Αναφορικά με τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι είναι «ίδιας κοπής με τον κ. Στουρνάρα», προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να «αφήσει το δικό του αποτύπωμα» αλλά απλά θα εφαρμόσει την ίδια οικονομική πολιτική με τον προκάτοχό του.

Σχετικά με τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, διευκρίνισε ότι ο κ. Τσίπρας θα θέσει το θέμα του χρέους, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική αντιμετώπισης των δημόσιων χρεών των κρατών μελών της Ε.Ε. από την ΕΚΤ.

Διευκρίνισε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει πρόθεση να θέσει το ζήτημα του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος στον κ. Ντράγκι, προσθέτοντας όμως ότι «αν τώρα στο πλαίσιο της συνάντησης τεθεί κι αυτό το θέμα, ενδεχομένως να τεθεί. Αλλά δεν είναι βεβαίως.. και της αρμοδιότητας του κ. Ντράγκι το πρόσωπο που προορίζεται για την Τράπεζα της Ελλάδας».

Σχετικά άρθρα