Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου μετράει τα… υπουργεία του και είναι ικανοποιημένο

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου μετράει τα… υπουργεία του και είναι ικανοποιημένο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Βενιζέλος, Κυβερνητικός Ανασχηματισμός, ΠΑΣΟΚ,

Με ένα κείμενο – μνημείο πολιτικής αμετροέπειας το ΠΑΣΟΚ ενημερώνει τους δημοσιογράφους ότι είναι ικανοποιημένο από τον ανασχηματισμό.

Και αυτό γιατί διατηρεί τα υπουργεία του ως… αριθμό, και αποκτά και επιπλέον αναπληρωτή και υφυπουργούς.

Και φυσικά ένα κόμμα που έχει χάσει το ένα τρίτο της δύναμής του, το γεγονός ότι κερδίζει κάποιες επιπλέον θέσεις σε μία κυβέρνηση μπορεί να είναι καλό, χρήσιμο επικοινωνιακά.

Για ένα πολιτικό κόμμα που θέλει να ανήκει στην κεντροαριστερά, για να μην πούμε στην σοσιαλδημοκρατία, και που ο πολιτικός του αρχηγός έλεγε προεκλογικά ότι είναι ο προοδευτικός πόλος σε μία συντηρητική κυβέρνηση θα έπρεπε να πανηγυρίζει μόνο αν υπήρχε αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγή καρέκλας.

Στο ίδιο κείμενο μας ενημερώνει ότι η επιλογή του Γκίκα Χαρδούβελη έγινε από κοινού και μετά από συμφωνία Σαμαρά και Βενιζέλου και μας ενημερώνουν από το ΠΑΣΟΚ περιχαρής ότι είχε διατελέσει ως σύμβουλος του Σημίτη, θεωρώντας προφανώς ότι κάτι τέτοιο τον κάνει… λαοπρόβλητο(;).

Στο τέλος βέβαια επιφυλάσσει το καλύτερο: “Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα κάτω από τον καθημερινό συντονισμό του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης μπορεί να προωθήσει συγκεκριμένους πρακτικούς στόχους που θα αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία με αυστηρό εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμα αποτελέσματα”.

Δηλαδή ο Βενιζέλος θεωρεί ότι υπό τον συντονισμό του… ιδίου μπορεί η κυβέρνηση να προωθήσει συγκεκριμένους πρακτικούς στόχους!

Ποιους; Δεν λέει!

Διαβάστε το κείμενο του ΠΑΣΟΚ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης όπως δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή και στο Crashonline:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ικανοποιημένο από την νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Χωρίς να υπολογίζονται οι θέσεις του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης στον αριθμό των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών διατηρούνται οι αναλογίες που υπήρχαν μεταξύ των δύο κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σε επίπεδο υπουργού τα Υπουργεία Εξωτερικών ( Ευ. Βενιζέλος ), Περιβάλλοντος ( Γ. Μανιάτης) και Υποδομών ( Μ. Χρυσοχοϊδης) και αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας ( με τον συνεργαζόμενο μέσω της Ελιάς Αν. Λοβέρδο ) αντί του Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο έχει όμως τώρα τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού ( Π. Κουκουλόπουλος).

Αποκτά επιπλέον αναπληρωτή υπουργό στο Υγείας ( Λ. Γρηγοράκος) αντί του Εσωτερικών στο οποίο όμως αποκτά τώρα θέση υφυπουργού(Γ. Ντόλιος). Διατηρεί τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας( Φ. Γεννηματά ) και τις θέσεις των υφυπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης ( Ε. Χριστοφιλοπούλου ), Εργασίας ( Β. Κεγκέρογλου ) και Εξωτερικών ( Δ. Κούρκουλας) και αποκτά υφυπουργούς στα Υπουργεία Ανάπτυξης ( Οδ. Κωνσταντινοπουλος ) και Πολιτισμού ( Α. Γκερέκου ) .
Από την κυβέρνηση αποχωρούν ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καθηγητής Αθ . Τσαυτάρης μετά από δύο κατά κοινή ομολογία επιτυχημένα χρόνια στο Υπουργείο που κορυφώθηκαν με την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου επειδή το ΠΑΣΟΚ / Ελιά αναλαμβάνει πλέον θέση του Υπουργού Παιδείας.

Οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν στο πρόσωπο του καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών που έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος των πρωθυπουργών Κ. Σημίτη και Λ. Παπαδήμου και έχει μακρά εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα καθώς διαθέτει τα προσόντα που του επιτρέπουν, με χαμηλούς πολιτικούς τόνους, να κάνει ουσιαστική δουλειά στην ολοκλήρωση της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από την κρίση και την σταδιακή φορολογική ελάφρυνση.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα κάτω από τον καθημερινό συντονισμό του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης μπορεί να προωθήσει συγκεκριμένους πρακτικούς στόχους που θα αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία με αυστηρό εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμα αποτελέσματα.”

Σχετικά άρθρα