Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ντόρα, ο Ανδρέας και η «μύγα» της δημοσιοποίησης

Η Ντόρα, ο Ανδρέας και η «μύγα» της δημοσιοποίησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη, ΠΑΣΟΚ, Σαουδική Αραβία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στον εν εξελίξει χαρτοπόλεμο εγγράφων που ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου, με αφορμή τη συμφωνία Ελλάδας – Σαουδ. Αραβίας για την πώληση πολεμικού υλικού, το υπουργείο Εξωτερικών παρενέβη στον δημόσιο διάλογο, ως όφειλε, με δύο ανακοινώσεις.

Σε αυτές εφιστούσε την προσοχή σε όσους δημοσιοποιούν απόρρητα έγγραφα του κράτους και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί τόσο για την ασφάλεια της χώρας όσο και για τις διεθνείς σχέσεις μας.

Κάθε έγγραφο που δημοσιοποιείται «δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών.

Σκόπιμη σύγχυση ή… μύγα;

Όλο αυτό το διάστημα από την μια πλευρά είχαμε τον Ανδρέα Λοβέρδο που κατέθεσε απόρρητα έγγραφα στην Βουλή.

Από την άλλη κάποια μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν απόρρητα έγγραφα.

Αν είναι μέρος ή το σύνολο δεν το γνωρίζουμε αφού τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο κοινοβούλιο δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από σχετική απόφαση της διάσκεψης προέδρων.

Όμως αυτά τα δύο είναι διαφορετικά πράγματα και το υπουργείο Εξωτερικών δεν αναφερόταν σε βουλευτές.

Αναφερόταν σε αυτούς που τα δημοσιοποίησαν ή και σε όσους βοήθησαν στην δημοσιοποίησή τους. Κάποιοι το συγχέουν. Όπως η Ντόρα Μπακογιάννη που στη συνέντευξή της στο Έθνος λέει ότι το υπουργείο Εξωτερικών… απειλεί με φυλάκιση 10 ετών τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η μάχη της Βουλής: Βλήματα και… πυροτεχνήματα

Αποκτά λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση στη Βουλή γιατί μεταξύ άλλων θα πρέπει να απαντήσουν όχι μόνο για το ποιος και γιατί έχει την «μύγα» της δημοσιοποίησης αλλά και σε μια σειρά  άλλα καυτά ερωτήματα.

Μεταξύ άλλων και στις ερωτήσεις που έθεσε το υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης:

1. Αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους παρανομία ή όχι;

2. Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό;

3. Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;

Σχετικά άρθρα