Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε τρία χρόνια θα είναι επισκέψιμο το μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη

Σε τρία χρόνια θα είναι επισκέψιμο το μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαία Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Λυδία Κονιόρδου, Μακεδονία, Τύμβος Καστά, Υπουργείο Πολιτισμού,

Σε περίπου τρία χρόνια θα γίνει επισκέψιμο το μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, σύμφωνα με την Λυδία Κονιόρδου.

Η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι θα διατεθούν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και 1,3 εκατ. από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν επαρκούν αυτά τα ποσά, η κ. Κονιόρδου απάντησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

«Για να γίνει επισκέψιμος και να διαμορφωθεί ο χώρος φτάνουν. Βεβαίως δεν φτάνουν για τα πάντα. Είναι ένα μνημείο πολύ σύνθετο, που χρειάζεται σταδιακή αποκατάσταση και μελέτες ανάλογα με το τι θα προκύπτει. Είναι ένα έργο που θα παρακολουθείται συνέχεια καθώς θα αποκαθίσταται».

Σχετικά με το αν θα συνεχιστούν οι ανασκαφές του τύμβου, η κ. Κονιόρδου απάντησε:

«Εμείς κάνουμε απαλλοτριώσεις σε μέρη γύρω από τον τύμβο έτσι ώστε να ενοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος και να υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον ανασκαφές».

Στην ίδια συνάντηση, στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας περιοδικής έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο», επισημάνθηκε ότι σύντομα αναμένεται να περάσει μελέτη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την αποκατάσταση του γλυπτού διακόσμου του μνημείου, καθώς και ότι εργασίες προστασίας για τη θωράκισή του έχουν γίνει από το 2015.

Σχετικά άρθρα