Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνοιγμα Τσίπρα στο κοινωνικό ΠΑΣΟΚ με διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Άνοιγμα Τσίπρα στο κοινωνικό ΠΑΣΟΚ με διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοκρατική Παράταξη, ΣΥΡΙΖΑ,

Αποφασισμένος να ανοίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο του κοινωνικού (πρώην) ΠΑΣΟΚ που τον ψηφίζει αλλά δεν εκπροσωπείται στο κόμμα, είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει ότι για να σπάσει το “ταβάνι” πρέπει να δημιουργήσει ένα κόμμα μεγάλο, με κοινωνικές αναφορές και σταθερή βάση στους ψηφοφόρους της δημοκρατικής παράταξης. Έχει βεβαίως να αντιμετωπίσει τις αριστερίστικες συνιστώσες με την αντικοινωνική περιθωριακή συμπεριφορά, αλλά όπως ακούγεται ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη φορά είναι αποφασισμένος να σπάσει αβγά, αν θέλει -που θέλει- να κυβερνήσει.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση έχει μπει σε τροχιά μη αναστρέψιμης φθοράς, και ο ανασχηματισμός δεν θα προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό, πέραν των όποιων προσωρινών εντυπώσεων.

Εξάλλου, η διαφορά του 4% που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αποτελεί το εφαλτήριο της επιχείρησης πλήρους πολιτικής επικράτησης, με τον Αλέξη Τσίπρα να οικοδομεί το τελευταίο διάστημα ένα ευρωπαϊκό προφίλ, και την ίδια στιγμή να προχωρεί σε παρεμβάσεις που στέλνουν μηνύματα… καθησυχασμού των αγορών, ενώπιον του ενδεχομένου να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ηνία της εξουσίας, πιθανότατα εντός του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο κομβικής σημασίας βήμα του Αλέξη Τσίπρα θα είναι η πολιτική διεύρυνση του ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον μεσαίο χώρο και το κοινωνικό σοσιαλιστικό πλειοψηφικό χώρο, προκειμένου να καλύψει και να εκφράσει τους πολίτες που ανήκουν στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, αλλά και να προσελκύσει μετριοπαθείς ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς, οι οποίοι μέχρι σήμερα απέχουν.

Σχετικά άρθρα