Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψάχνουν την offshore του αδελφού του Σημίτη – Ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος

Ψάχνουν την offshore του αδελφού του Σημίτη – Ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Εφημερίδα RealNews, Κώστας Σημίτης,

Με τίτλο «Ψάχνουν την offshore του Σπύρου Σημίτη» κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει το επίσημο αίτημα να ανοίξουν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία και αναφέρει πώς συνδέουν οι αρχές την έρευνά τους με τον πρώην πρωθυπουργό.

Στο ρεπορτάζ της Realnews αναφέρεται πως ο αδελφός του Κώστα Σημίτη είναι ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος, προερχόμενου από δωροδοκίες, σύμφωνα με την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η εξωχώρια εταιρεία εντοπίστηκε μέσα από τις λίστες των μεγαλοκαταθετών που ελέγχει η Δικαιοσύνη.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα είχε έρθει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας τον Ιούλιο του 2017 και ο κ. Σπύρος Σημίτης απειλούσε με μηνύσεις. Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση που είχε κάνει το καλοκαίρι:

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ενημερώθηκα για τα δημοσιεύματα που υπονοούν, ότι διακίνησα χρήματα “παράνομης προέλευσης”. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Αναλυτικότερα: “Εργάστηκα ως καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης επί πενήντα περίπου χρόνια. Δίδαξα επίσης κι εργάστηκα στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

»Συνεργάστηκα επανειλημμένα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η σύζυγός μου εργάστηκε ως ψυχαναλύτρια επί σαράντα περίπου χρόνια, με σημαντική επιπλέον εκδοτική δραστηριότητα. “Κατά την περίοδο 2001 μέχρι και το 2011 είχα στη Γερμανία καθαρά εισοδήματα ύψους 1.448.000 ευρώ – σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορίας – μετά δηλαδή από τις φορολογικές και άλλες κρατήσεις. Τις δύο προηγούμενες δεκαετίες τα εισοδήματά μου ήταν πιο υψηλά, ή τουλάχιστον αντίστοιχα.

»Από την πώληση ακινήτων μου στην Ελλάδα επίσης, έχω εισπράξει περίπου 500.000 ευρώ. Οι αποταμιεύσεις μας αυτές προέρχονται από την εργασία μιας ζωής. Είναι σημαντικές. Τις επενδύσαμε σε διεθνείς τράπεζες κρίνοντας τις αποδόσεις.

»Στην Ελλάδα έκανα ένα έμβασμα στις 21/5/2010 με το ποσό των 845.000 ευρώ για την αγορά ακινήτου. Τις μέρες εκείνες υπήρξε στην Ελλάδα έκρηξη ανησυχίας, με συνέπεια μεγάλη φυγή κεφαλαίων. Αγορά ακινήτου υπό τις συνθήκες αυτές δεν ήταν πια νοητή. Επανέφερα το ποσό των 800.000 ευρώ στην Τράπεζα του τόπου κατοικίας μου, στη Γερμανία.

»Η φήμη που κυκλοφόρησε – ότι τα χρήματά μου έχουν “παράνομη προέλευση” – είναι ως εκ τούτου αναληθής και άκρως συκοφαντική. Όλα τα χρήματά μας είναι προϊόν της δουλειάς μας. Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη, εναντίον οιουδήποτε επιδιώξει τη συκοφαντική δυσφήμισή μου».

Σχετικά άρθρα