Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Κρήτη ο Κοτζιάς έχει κλεισμένο τον Αλβανό ΥΠΕΞ σε ένα ξενοδοχείο

Στην Κρήτη ο Κοτζιάς έχει κλεισμένο τον Αλβανό ΥΠΕΞ σε ένα ξενοδοχείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βαλκάνια, Ηράκλειο, Κρήτη, Νίκος Κοτζιάς, Ντιτμίρ Μπουσάτι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στην Κρήτη βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Αλβανός ομόλογός του Ντίτμιρ Μπουσάτι, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπείες των δύο χωρών, έχοντας καταλύσει σε ξενοδοχείο ανατολικά του Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Την Παρασκευή οι εξαντλητικές συνομιλίες κράτησαν για περισσότερες από 14 ώρες με τα διμερή θέματα να τίθενται στο τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν την Παρασκευή στην επίλυση της ΑΟΖ όπου και οι δυο αντιπροσωπείες παρουσίασαν τους δικούς τους θαλάσσιους χάρτες.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν και το Σάββατο, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται θα παραταθούν και την Κυριακή εξαιτίας των πολλών διμερών εκκρεμοτήτων που οφείλονται κυρίως στην αλβανική αφερεγγυότητα.

Η ελληνική πλευρά από την αρχή κρατά μικρό καλάθι, ωστόσο, όπως τόνιζαν ελληνικοί διπλωματικοί κύκλοι την Πέμπτη, η Ελλάδα ως ο δυτικός πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για συναντήσεις θέτοντας και την ατζέντα. Εάν οι συνομιλητές της Ελλάδας επιμένουν σε στείρους εθνικισμούς και μισαλλόδοξες θέσεις ζημιώνουν μόνο στους εαυτούς τους.

Σχετικά άρθρα