Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Ν.Δ. υπόσχεται στους εργαζομένους τον «παράδεισο» της ελαστικής εργασίας”

“Η Ν.Δ. υπόσχεται στους εργαζομένους τον «παράδεισο» της ελαστικής εργασίας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Μισθωτή Εργασία, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Εργασίας,

Για ανακύκλωση αποτυχημένων επιχειρημάτων από την πλευρά της Ν.Δ. κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, με φόντο τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για την αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων τον μήνα Οκτώβριο.

Το υπουργείο Εργασίας κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι «επιμένει να προκαλεί τον κοινό νου με ανακοινώσεις που δεν πείθουν κανέναν».

Όπως σημειώνει το υπουργείο, η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που ως κυβέρνηση διέταξε με νόμο τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 32% και σήμερα υπόσχεται στους εργαζόμενους τον «παράδεισο» των ατομικών συμβάσεων και της ελαστικής εργασίας.

Συνεχίζοντας το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι η Ν.Δ. «θέλει να ξεχαστεί η επίδοση που πέτυχε η ίδια το δεκάμηνο του 2012 με αρνητικό ισοζύγιο -16.827 θέσεων εργασίας», στις ροές μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα και επιχειρεί -όπως συμπληρώνει το υπουργείο- «να υποβαθμίσει την επίδοση του φετινού δεκάμηνου η οποία είναι θετική, η υψηλότερη από το 2001».

«Η Ν.Δ. δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι επί των ημερών της έφτασε την ανεργία στο αρνητικό ρεκόρ του 27,9% και την παρέδωσε υψηλότερη απ’ ό,τι την παρέλαβε, ενώ σήμερα η ανεργία έχει μειωθεί στο 20,6% και οι άνεργοι είναι λιγότεροι από ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά μετά το 2011.

Η Ν.Δ. θέλει να κρύψει ότι με νόμους δικούς της και του ΠΑΣΟΚ και επί των ημερών τους, οι μισθοί μειώθηκαν δραστικά, οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εκτινάχθηκε, οι εργαζόμενοι έγιναν ο αδύναμος κρίκος στους χώρους δουλειάς. Αυτό το μοντέλο εργασίας και ανάπτυξης υπερασπίζεται και σήμερα», υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, ο οποίος έκανε λόγο για ρεκόρ σε ισοζύγιο απολύσεων και μερική απασχόληση.

Σχετικά άρθρα